Piatra-Neamț: Comisia Rutieră lucrează la proiectul prin care se vor ridica mașinile parcate neregulamentar

În perioada imediat următoare, membrii Comisiei Rutiere vor lucra la proiectul prin care se vor ridica mașinile staționate neregulamentar pe partea carosabilă, trotuare și spații verzi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Printr-o Hotătâre de Guvern intrată în vigoare în luna ianuarie 2017, ridicarea autovehiculelor va fi realizată de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administraţia locală, cu excepţia cazurilor în care în autoturism se află persoane.

Când avem o formă finală de proiect îl vom supune dezbaterii publice, apoi va intra în vigoare după ce va fi votat în Consiliul Local. – este mesajul consilierului Romel Bîrjoveanu

Conform Hotărârii de Guvern, ridicarea vehiculelor trebuie să fie posibilă pentru toate situaţiile în care are loc o stanţionare neregulamentară, nu doar pe partea carosabilă, ci şi de pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti ori benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare. Vehiculele parcate sau staţionate neregulamentar vor fi transportate pe platforme în locuri special amenajate şi se vor afla în paza administratorului drumului public sau, după caz, a administraţieipublice locale pe toată perioada depozitării.

Mai multe despre Hotărârea de Guvern – AICI

PUBLICITATE