Piatra-Neamț: Ceremonial militar și religios cu prilejul Zilei Eroilor

Astăzi, 25 mai 2017, începând cu ora 12:00, oficialitățile nemțene au fost prezente la Cimitirul Eroilor din Piatra-Neamț unde au asistat la un ceremonial religios și militar și au depus coroane de flori, cu prilejul Zilei Eroilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vasile Panaite, prefectul județului Neamț, a participat, joi, 25 mai, la ceremonialul militar și religios organizat de Garnizoana Piatra Neamț cu prilejul Zilei Eroilor. În cadrul ceremonialului, prefectul Vasile Panaite a depus la monumentul Ostașului Necunoscut o coroană de flori în cinstea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.

Cu această ocazie, prefectul de Neamț a transmis mesajul premierului României, Sorin Grindeanu:

” Marcăm astăzi o zi dedicată celor mai buni dintre noi, care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru a-şi apăra credinţa şi pământul. Dacă avem astăzi o patrie, o casă, o familie dragă pentru care nu ne temem că o vom pierde, aceste lucruri se datorează în primul rând acelor oameni bravi.

De aceea, îmi exprim sentimentele profunde de respect, recunoştinţă şi admiraţie pentru eroii poporului român, taţi şi bunici ai noştri, înaintaşi care şi-au pierdut viaţa de tineri în război, unii necunoscuţi.

Un gând puternic de speranţă dedic militarilor noştri aflaţi astăzi în teatre de război: să se întoarcă sănătoşi acasă! Iar pentru cei care au căzut pe câmpul de luptă în onoarea României şi pentru valorile ei, cel mai adânc respect!

Dar eroi nu sunt doar cei care şi-au pierdut viaţa în luptă, ci şi cei care au supravieţuit după ce au riscat totul pentru patrie. Îi consider eroi şi pe veteranii noştri, o mână de oameni care mai sunt în viaţă acum, şi care plătesc încă, în fiecare zi, în conştiinţă şi în vise, pentru ororile cărora le-au fost martori în cel de-Al Doilea Război Mondial. Respect, dragi veterani, şi să ne bucurăm multă vreme de acum încolo de dumneavoastră!

Salut cu acest prilej şi Armata Română, care are parte de atâta stimă, încredere şi simpatie din partea poporului nostru, sentimente câştigate prin onoarea şi spiritul de sacrificiu dovedite în toate momentele istoriei. Memorie eternă eroilor români! Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Românei”.

PUBLICITATE