Piatra-Neamț: Ce nu s-a văzut la şedinţa Consiliului Local de ieri, 25 mai

Două lucruri au fost evidente în şedinţa consiliului local de ieri. PSD şi aliaţii din PMP şi ALDE ţin în continuare Piaţa închisă iar aparatul de lucru al primarului, însemnând administratorul public şi 3 consilieri au fost eliminaţi definitiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe lângă faptul că cei de la PSD au venit cu un amendament care era ilegal din start, prin care se dorea schimbarea destinaţiei Pieţii Centrale, consilierul ALDE Cristian Tihenea a ţinut să se evidenţieze, spunând o prostie, cum că în caietul de sarcini nu se specifică ce va fi cu inelul de apă. După ce a fost atenţionat că nu a citit materialele de şedinţă şi că scrie limpede că primăria se obligă să pună la dispoziţia câştigătorului licitaţiei acel inel de apă, Tihenea a concluzionat: „caietul de sarcini este făcut pentru Urban”. Lucru care a produs, evident, râsete în sală. (Despre alte întâmplări hazlii cu Cristian Tihenea puteţi citi – AICI)

Un subiect care pare a fi trecut cu vederea a fost şi amendamentul consilierului PMP Cristian Sauciuc prin care dorea reducerea bugetului Zilelor Municipiului Piatra Neamţ, care a fost respins în final. De neînţeles totuşi, cum un consilier local poate să vină cu propunerea de a reduce un buget dedicat sărbătorii municipiului. Suntem siguri însă că-l vom vedea prezent la poza „oficială” în deschiderea festivităţilor. (cum a fost – AICI)

În final, un proiect iniţiat de PSD plus un consilier PMP şi unul ALDE, a fost respins la limită. Se dorea mărirea plafonului de gratuităţi pentru transportul public, ceea ce ar fi umflat conturile SC Troleibuzul şi ar fi prejudiciat bugetul municipiului Piatra Neamţ cu 15 miliarde. (vezi articol – AICI)

Aşadar două gloanţe au trecut pe lângă „obiectivul” ochit de PSD în această şedinţă. Se dorea reducerea bugetului Zilelor oraşului şi cel mai grav, grevarea bugetului local cu 15 miliarde, lucru ce ar fi dus la stoparea investiţiilor în infrastructura din oraş.

Trist, dar cu asta se ocupă alianţa PSD-PMP-ALDE.

PUBLICITATE