Piatra-Neamț: Au început lucrările în cadrul proiectului „Smart Zone”. Bănci inteligente, wireless gratuit…

Săptămâna aceasta au demarat lucrările în cadrul proiectului pilot „Smart Zone”, proiect care constă în transformarea zonei de odihnă din fața Muzeului de Istorie și Arheologie, din imediata vecinătate a statuii lui Mihail Kogălniceanu într-o zonă inteligentă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primarul Dragoș Chitic și viceprimarul Bogdan Gavrilescu, împreună cu reprezentanți ai Telekom România, dezvoltatorii acestui proiect, s-au deplasat ieri la fața locului pentru a stabili detaliile amplasării echipamentelor.

A fost montată o bancă inteligentă alimentată cu energie solară, unde se pot încărca device-uri precum laptopuri sau telefoane, iar pe lângă internet wireless gratuit, în zona respectivă s-a montat o stație de monitorizare a calității aerului cu un panou de afișaj. Zona respectivă, inclusiv parcarea va fi supravegheată video și dotată cu un dispozitiv de încărcare a mașinilor electrice. Intensitatea iluminatului public din zonă se va regla în funcție de traficul din zonă.

Am stabilit cu reprezentanții Telekom ultimele detalii ale acestui proiect, urmând ca săptămâna aceasta să se finalizeze lucrările de montare a aparaturii, iar săptămâna viitoare să se realizeze setările de soft. Monitorizarea video a zonei cu cele trei camere montate în cadrul proiectului va fi realizată de către Poliția Locală. Municipiul Piatra-Neamț este deja prezent pe harta proiectelor SmartCity din România și avem o preocupare permanentă pentru implementarea de soluții inteligente moderne, care să apropie orașul de localitățile dezvoltate ale lumii și să crească gradul de confort al cetățenilor a declarat primarul Dragoș Chitic.

Tot săptămâna aceasta Caravana Smart City și Mobilitate a poposit la Piatra Neamț, un proiect în care furnizorii de echipamente și soluții „smart” s-au întâlnit cu reprezentanți ai administrațiilor locale din județ. La întalnire au participat și Primarul Municipiului Piatra-Neamt (partener al evenimentului) precum si reprezentanți ai ADR-NE. Proiectul a fost initiat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM), sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei și va reuni, până în septembrie 2018, principalii decidenți din administrația publică și principalele companii care oferă soluții inovatoare, din 12 regiuni ale țării.

Faptul că traseul Caravenei a inclus și Municipiul Piatra-Neamt este o recunoaștere a progreselor făcute de administrația locală, a potențialului proiectelor în derulare și a celor pe care și le propune în viitorul apropiat.

PUBLICITATE