Piatra-Neamț: Asistentă scuipată, înjurată și amenințată într-un Centru de Permanență

Centrele de Permanență din Piatra-Neamț pot fi un real pericol pentru asistenții și medicii care lucrează noaptea. Dovada o face declarația unei asistente a Centrului de Permanență (vizavi de ISU Neamț). Aceasta a fost scuipată, înjurată și amenințată de o pacientă în seara zilei de miercuri, 19 aprilie, pentru că nu avea seringi.
Asistenta ne-a mai declarat că nu a apucat să sune la Poliție pentru că pacienta plecase și pentru că a refuzat să-și prezinte actul de identitate ar fi mai greu de identificat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ieri, 19.04.2017, am fost de garda la Centrul de Permanenta, vis a vis de baza de pompieri. A venit o pacienta de etnie rroma pentru un tratament cu Cerebrolysin, B1 si B6, intramuscular. Nu avea seringi, lucru care se intamplase si cu o zi inainte si am rugat-o sa mearga sa cumpere si îi fac fara probleme. A scos 10 lei, i-a aruncat pe masa si a spus :
„- Hai, ia banii si fa-mi injectia!”
Am rugat-o sa-si i-a banii si sa mearga la farmacie sa cumpere seringi si pentru zilele urmatoare. Atunci, a inceput sa urle, sa ma faca rasista, sa ma injure, sa ma ameninte… Cand am scos telefonul, spunandu-i ca sun la Politie, a iesit imediat din cabinet, a incercat sa ma loveasca dar m-am ferit si m-a scuipat, continuind sa ma injure si sa ma ameninte.

Oare ce ar trebui sa se intample,cati ar trebui sa platim cu viata,cati ar trebui sa fim macelariti, ca cineva sa faca ceva? Nu avem un buton de panica, un bodiguard. Vin tot felul de indivizi dubiosi, la tot felul de ore din noapte si sa te fereasca Dumnezeu sa le ceri un act de identitate sau o reteta. Trebuie sa faci ce si cum iti spun ei, ca sa iesi din tura intreaga. Oare este posibil sa ma intreb de fiecare data daca dimineata ies intreaga sau vie din tura? Oameni buni,in ce tara traim? Ar trebui ca cineva sa se sesizeze si sa faca ceva cu astfel de asa-zisi oameni, certati cu legea, niste bestii cu chip de om care isi fac legea cum vor si unde vor, niste analfabeti care traiesc pe spatele nostru din ajutoare sociale, vin si te injura, fara educatie si bun simt, nespalati… Repet, oare ce ar trebui sa se intample, ca cineva sa faca ceva, sa ia masuri in privinta unor astfel de asa-zisi „oameni”? – a povestit femeia

PUBLICITATE