Piatra-Neamț: Aproape 150 de oameni au luat startul la ediția 2017 a Crosului Olimpic

Aproape 150 de oameni dornici de a face mișcare au luat startul la ediția 2017 a Crosului Olimpic organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț. S-a alergat pe traseul Restaurant Căprioara – Ștrandul Tineretului, iar distanța a fost acoperită de toți cei care au pornit în alergare. ”Asta ne-am dorit cel mai mult. Am vrut ca toți oamenii care au venit la Crosul Olimpic să treacă linia de sosire”, a spus Gheorghe Paisa, directorul DJST Neamț la finele întrecerii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De menţionat este faptul că în 2017 nu s-au mai întocmit clasamente. Toţi concurenţii au plecat acasă cu cîte un tricou, cîte o diplomă şi o medalie, ultimele două obiecte fiind cu însemnele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi al Academiei Olimpice Române. De asemenea, la sosire, alergătorii au avut apă la dispoziţie şi napolitane.

Totuşi, primul alergător care a trecut linia de sosire a fost Tudor Ilade, elev în clasa a XII-a a Liceului „Carol I” din Bicaz. Acesta a avut ambiția în ultimii metri de a nu se lăsa învins de un fost atlet al CS Ceahlăul Piatra Neamţ, Răzvan Andrei. „Mi-am dorit enorm să câştig şi în final nu am cedat nici o secundă deşi nu mi-a fost uşor. A fost un test pentru mine. imi place mult să fac sport, să practic kick-box, un sport în care vreau să fac lucruri cât mai frumoase şi să ajung cât mai sus posibil”, a spus Tudor Ilade.

Cea mai tânără concurentă la ediţia din 2017 a Crosului Olimpic a fost Ana Antonia Gavrilescu. La 6 ani este în clasa pregătitoare a Şcolii „Episcop Melchisedec Şterănescu” Gârcina. Şi face şi atletism la grupa antrenoarei Iulia Olteanu Negură la CS Ceahlăul Piatra Neamţ. „Nu are stare deloc. A ţinut în mod special să fie astăzi aici”, a spus mama micuţei atlete.

Capitol ul „cel mai…” în 2017 se încheie cu Dumitru Radu, în vârstă de 90 de ani.
Efortul a sosit ultimul, dar efortul său a fost aplaudat de „adversarii” săi şi, mai ales, apreciat de toată lumea.

Gheorghe Paisa, directorul DJST Neamț: „DJST Neamţ şi-a dorit să organizeze Crosul Olimpic în primele zile ale l uni i iunie aşa cum face în fiecare an. Avem bucuria faptului că oamenii au acceptat să iasă din case pentru a face mişcare şi că vremea a fost de această dată alături de noi. A fost o dimineaţă frumoasă din toate punctele de vedere, iar pentru noi, ca instituţie, nu poatre fi decât un motiv în plus să facem eforturi şi de aici înainte să organizăm tot felul de astfel de evenimente şi să ne implicăm în desfăşurarea altora. Mulţumim oamenilor care au venit pentru a concura şi celor care ne-au sprijinit pentru a duce la bun sfârșit evenimentul”.

Ne-au fost alături în organizarea manifestării instituțiile:
– Inspectoratul de Jandarmi al Județului Neamț;
– Inspectoratul Județean de Poliție Neamț prin Serviciul Rutier și Poliția Locală Piatra Neamț;
– Serviciul de Ambulanță Neamț;
– SC Rocom SRL Piatra Neamț.
DJST Neamț vă mulțumește!

sursa: djstneamt.ro
PUBLICITATE