Piatra-Neamț: 7 tone de apă potabilă pentru locuitorii din cartierul Văleni II

Prin dispoziția prefectului Vasile Panaite, vineri, 30 iunie, a fost deplasată în cartierul Văleni 2 din municipiul Piatra-Neamț o autocisternă de 7 tone cu apă potabilă pentru locuitorii din această zonă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dispoziția vine în urma unei informări a Direcției de Sănătate Publică Neamț, potrivit căreia cele peste 100 de familii din cartierul Văleni 2 nu sunt racordate la sistemul de alimentare cu apă potabilă.

”Pentru că ne aflăm sub incidența Codului Portocaliu de caniculă iar de sâmbătă vom avea Cod Roșu de caniculă am decis să trimitem o autocisternă cu 7 tone de apă potabiă locuitorilor din acest cartier. Autocisterna este avizată sanitar pentru astfel de transporturi. De asemenea, vreau să îi asigur pe toți nemțenii că dacă vor exista situații în care, din diverse motive, nu vor beneficia de alimentare cu apă prin sistemul centralizat, vom trimite transporturi de apă în aceste zone. De aceea îi rog să anunțe primăriile sau la numărul unic de urgență 112”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Alături de acesta a fost prezent și lt-col Mihai Mitrea, împuternicit pentru funcția de inspector șef al ISU Neamț.

Prefectul județului Neamț a transmis un nou mesaj către locuitorii județului să ia în serios atenționările de caniculă și să nu se expună la orele de vârf. Totodată, Vasile Panaite a făcut un apel către nemțeni să sprijine îi sprijine pe oamenii în vârstă sau pe cei cu boli cronice, astfel încât aceștia din urmă să nu fie nevoiți să iasă din locuințe să își cumpere cele necesare.

Pe de altă parte, DSP Neamț a transmis în regim de urgență o adresă către toate primăriile și instituțiile publice cu măsurile care trebuie luate pe toată durata Codului Roșu de caniculă.

PUBLICITATE