Petiție – Împreună salvăm Liceul Tehnologic „Spiru Haret” de la desființare


În ședința Consiliului de Administrație al ISJ Neamț din 08.01.2016 s-a discutat și s-a aprobat proiectul planului de școlarizare propus pentru anul școlar 2016 – 2017 în județul Neamț, la clasele a IX-a liceu și învățământ profesional cu durata de 3 ani.
S-a constatat astfel o scădere de 13 clase a IX-a ce se pot constitui în anul școlar 2016-2017 față de numarul de clase a IX-a existente în prezent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și E OFICIAL! Numărul de clase din liceele din Neamț va scădea.

Unul dintre liceele nemțene care are de suferit în urma acestui plan de școlarizare este Liceul Tehnologic „Spiru Haret” din Piatra Neamț, care în planul de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017 va rămâne cu o singură clasă de a IX-a.

Astfel, o petiție online făcută ieri, 13 ianuarie a strâns până în prezent peste 800 de semnături. Petiția poate fi accesată -> AICI

Liceul Tehnologic „Spiru Haret”, unitate şcolară centenară cu rezultate deosebite (94,54% promovabilitate la bac şi 8,19 ultima medie de admitere) pierde una din cele două clase de a IX-a propuse în urma hotărârii incorecte al Consiliului de Administrație al ISJ Neamț. În urma acestei acțiuni liceul se poate desființa, renunțându-se la calitatea învățământului tehnologic din această şcoală. Cu sprijinul vostru, celor care intr-adevăr cred într-o educație la nivel înalt şi se găndesc la viitorul copiilor din această comunitate, vom putea salva acest viitor.

PUBLICITATE