Peste 80 de polițiști și jandarmi angrenați la zilele comunelor din Neamț


În acest week-end, la nivelul județului Neamț sunt organizate manifestări religioase și cultural-artistice, ocazionate de zilele comunelor Borlești, Piatra Șoimului, Podoleni, Costișa, Mărgineni, Bodești, Vânători Neamț, Ruginoasa, Cordun, Tămășeni, Oniceni și Tașca.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de aceste evenimente, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus suplimentarea efectivelor de poliție în aceste zone. Totodată a fost solicitat sprijinul IJJ Neamț, care va participa cu 35 de cadre, ce vor fi incluse în patrulele de siguranță publică, alături de polițiști.

Cei peste 40 de polițiști angrenați în aceste misiuni vor fi prezenți, zilnic, în această perioadă, pe raza comunelor vizate, pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor. Alți 6 lucrători din cadrul Grupării Mobile Bacău ni s-au alăturat pentru a întări dispozitivele de ordine și siguranță publică.

Pentru soluționarea sesizărilor cu privire la comiterea unor fapte antisociale, la nivelul celor șase secții de poliție rurală implicate sunt constituite echipe operative, pregătite să intervină cu promptitudine.

Astfel, peste 80 de poliţişti și jandarmi vor acţiona, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat de siguranţă, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale sau artistice.

Pentru a petrece un week-end linişti, poliţiştii vă recomandă:

Adoptaţi un comportament preventiv, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!
În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!
Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!
Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!
În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!
Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere!

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni sau aţi asistat la săvârşirea unei fapte antisociale, apelaţi cu încredere 112-Apelul Unic de Urgenţă!

Dan Mihail B.
PUBLICITATE