IPJ Neamț – Peste 700 de polițiști vor acţiona în minivacanța de 24 ianuarie


În zilele următoare, pe raza județului Neamț, peste 700 de polițiști vor acţiona pentru ca cetățenii să se bucure în liniște de minivacanța de 24 ianuarie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În minivacanța 20 – 24 ianuarie a.c., peste 700 de poliţişti vor acţiona, la nivel județean, pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor omagiale prilejuite de sărbătorirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.
Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus suplimentarea efectivelor pentru intensificare activităților în această perioadă, în care este preconizat un aflux de persoane cât și pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.
Pe raza județului Neamț, manifestări omagiale sunt organizate în data de 24.01.2017 pe platoul Curții Domnești, din Piatra Neamț, în fața Casei de Cultură din Târgu Neamț, în Roman la Stejarul Unirii și în zona Hanului Șerbești din comuna Ștefan cel Mare.
Din totalul poliţiştilor angrenaţi în misiuni în această perioadă, 537 sunt de la ordine publică, 50 de la investigații criminale, 20 de la investigarea criminalității economice, restul fiind de la alte structuri.
Poliția rutieră va fi și ea prezentă în trafic, cu o medie de 30 de polițiști și 8 aparate radar pe zi, pentru reducerea riscului de accidente. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate.

Recomandăm cetăţenilor care intenţionează să participe la aceste manifestări să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.
Evitați, pe cât posibil, să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi/poşete, iar domnilor să păstreze portofelul în buzunarul interior de la piept al hainei.
De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile de parcare special amenajate.

Totodată, dacă în acest week-end prelungit, intenționați să plecați de acasă, luați-vă câteva măsuri pentru protejarea locuinţei:
• când părăsiţi locuinţa, pe timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune;
• rugaţi vecinii sau prietenii apropiaţi să procedeze astfel încât să nu se simtă lipsa dumneavoastră: geamuri deschise, ridicarea corespondenţei etc.;
• montaţi la vedere plăcuţe de atenţionare cu privire la existenţa unui sistem de securitate; o sirena de exterior descurajează extrem de eficient;
• achiziţionaţi întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina.
• dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă.

D.M.B.
PUBLICITATE