Peste 600 de sancțiuni pentru transportul de lemn în Neamț de la începutul anului

În condiţiile specifice judeţului Neamț, Serviciul de Ordine Publică prin Biroul de Combaterea Delictelor Silvice a acordat o atenţie prioritară stării de legalitate în silvicultură, acționând împotriva delictelor silvice împreună cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în acest domeniu de activitate, respectiv Direcţia Silvică, ITRSV şi Garda de Mediu.
Astfel, în primele nouă luni ale acestui an, polițiștii au organizat 76 de acțiuni, în cadrul cărora au fost efectuate 275 de controale, dintre care 187 pe linia verificării legalității transportului de material lemnos, 48 privind proveniența, prelucrarea și depozitarea lemnului, 27 în fondul forestier, fiind verificate 77 de instalații de debitat și depozite și 34 de exploatări forestiere.
În urma activităților desfășurate polițiștii au constatat 207 infracțiuni la regimul silvic, fiind confiscat sau ridicat în vedere stabilirii provenienței 2574 mc. de material lemnos, în valoare de 1112 mii de lei.
Prin aplicația informatică Wood Tracking, în primele nouă luni ale acestui an, polițiștii nemțeni au verificat 1188 de autovehicule privind legalitatea transportului lemnos efectuat, fiind aplicate 605 de sancțiuni contravenționale în valoarea de 216480 de lei.
„Wood Tracking”, este denumirea noului sistem informatic prin care se monitorizează transporturile de masă lemnoasă din pădure, folosit de legiuitor în lupta pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori.
Începând din data de 8 octombrie 2014 este obligatorie înscrierea pe avizul de însoțire a codului unic, a datei, orei, minutului și secundei emiterii codului; acest cod fiind generat online de către aplicațiile existente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
PUBLICITATE