Peste 600 de poliţişti nemțeni vor acţiona în minivacanţa de 1 iunie și Rusalii

Peste 600 de poliţişti nemțeni vor acţiona pentru ca minivacanţa de 1 iunie și Rusalii să fie petrecută în siguranţă, iar manifestările organizate pe raza judeţului Neamț să se desfăşoare în condiţii optime.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru perioada 01-05 iunie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț au fost dispuse măsuri suplimentare pentru menţinerea ordinii publice, precum şi pentru asigurarea intervenţiei rapide la solicitări.
Poliţiştii de ordine publică vor acţiona, cu precădere, în zonele în care se organizează slujbe religioase, precum şi la evenimentele la care se așteaptă un număr mare de participanţi, pentru a preîntâmpina faptele antisociale şi a menţine un climat de siguranţă publică.
Poliţiştii rutieri vor monitoriza traficul rutier în vederea prevenirii evenimentelor grave şi fluidizarea traficului, fiind monitorizate în special traseele de deplasare aglomerate, DN 2, DN15, DN15C.
Reamintim tuturor cetăţenilor să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren

AVEŢI GRIJĂ DE BUNURILE PERSONALE, ATUNCI CÂND VĂ RECREAŢI!

În minivacanţă probabil că vă veţi relaxa la iarbă verde. Poliţia vă recomandă să acordaţi o atenţie sporită lucrurilor personale, pentru a nu fi prejudiciaţi!
Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale!
Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv!
Nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portofele, telefoane mobile – la vedere pe plajă, în autoturisme!

Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.; Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice; Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere; Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate întrucât aceştia pot fi escroci care încearcă să vă înşele; Nu răspundeţi la provocări, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, apelaţi numărul de urgenţă 112; Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice deoarece comiterea faptelor antisociale poate avea ca factor generator efectele consumului de alcool.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, vă recomandăm să nu parcați autoturismul în zone neiluminate, să nu lăsați autoturismul neasigurat și evitați să lăsați în autoturism bunuri de valoare care ar putea atrage atenţia hoţilor.

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, pentru ca locuinţa dumneavoastră să fie în siguranţă, este bine să rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care stă fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa! Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi. Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţelele de socializare.

Poliţiştii atrag, totodată, atenţia cu privire la consumul de alcool, multe din tragediile generate de criminalitatea cu violenţă sau de evenimentele rutiere producându-se pe fondul consumului de băuturi alcoolice în exces.

ÎN CAZ DE NEVOIE, APELAŢI CU ÎNCREDERE 112 – APELUL UNIC DE URGENŢĂ! SUNTEM LA DATORIE

PUBLICITATE