Peste 5000 de cartușe, grenade și aruncătoare, găsite la Târgu-Neamț

Astăzi ehipa pirotehnică din cadrul ISU Neamţ a continuat misiunea începută ieri în orașul Tîrgu Neamț – zona Humulești, unde un cetățean în timp ce efectua săpături pentru amenajarea unei fose a descoperit mai multe elemente de muniție neexplodate. (vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma cercetării zonei cu detectorul de metale pe o suprafață de cca. 25 mp pirotehniștii nemțeni au mai descoperit și ridicat 5063 cartușe cal. 7,92 mm, 39 focoase pentru lovituri de aruncator, 7 lovituri aruncator cal. 60 mm, 3 lovituri aruncator de mare capacitate cal. 82 mm, o grenadă de mână defensivă și 7 grenade de mână antitanc provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Reamintim că ieri, pirotehniștii ISU Neamţ au mai ridicat 1795 cartuse cal. 7,92 mm, 28 focoase pentru lovituri de aruncator, 23 lovituri aruncator cal. 60 mm, 3 lovituri aruncator de mare capacitate cal. 82 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

PUBLICITATE