Peste 500 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii nemțeni în weekend


În acest week-end, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, poliţişti de la structuri de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi, substanțe periculoase și acțiuni speciale au efectuat acţiuni specifice muncii de poliţie pe raza localităților urbane, dar și în mediul rural.

În urma acţiunilor, au fost constatate 33 de infracţiuni, dintre care 7 judiciare, 5 economico-financiare, 11 la regimul circulației pe drumurile publice iar restul la alte acte normative, fiind depistate în flagrant 18 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni. Totodată, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 583 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 63 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, 15 pentru abaterile constatate la Legea 12/1990, 4 privind nerespectarea Legii 333/2003 și restul la alte acte normative, valoarea sancțiunilor ridicându-se la circa 113.000 de lei.

Pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 480 de sancţiuni contravenţionale, 182 de conducători auto fiind sancționați pentru depășirea regimul legal de viteză iar 13 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 23 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare

Exemple:
În ziua de 14.02.2016, în urma unui control efectuat la un magazin din orașul Târgu Neamț, polițiștii de investigarea criminalității economice au identificat 52 de pachete de țigări, de proveniență ucraineană, fără a avea aplicat timbru fiscal.
Cele 1040 de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă, au fost confiscate iar un bărbat de 56 de ani, din Târgu Neamț este cercetat pentru colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

PUBLICITATE