Peste 500 de politisti vor asigura ordinea si siguranta publica, un acest week-end

Peste 500 de poliţişti nemțeni vor asigura climatul de ordine şi siguranţă publică, în acest week-end, când vom sărbătorii Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada 14 – 16 august 2015, premergător și pe timpul desfășurării manifestărilor publice ocazionate de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, peste 500 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi și substanțe periculoase si intervenții rapide vor executa misiuni specifice pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranță publică. Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, 283 sunt de la structurile de ordine publică, 140 de la rutieră, 27 de la investigații criminale, 25 de intervenție rapidă și 37 de la alte formaţiuni.

La nivelul județului Neamț sunt avute în vedere sărbătorirea Zilei Marinei, în portul Bicaz, slujbele religioase de la Mănăstirea Văratic și Agapia din comuna Crăcăoani, precum si sărbătorirea zilei comunelor Tașca, Poienari, Săvinești și Bodești, unde se preconizează participarea unui număr mare de persoane.

Poliţiştii au misiunea de asigurarea ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combatere a furturilor, tâlhăriilor, cerşetoriei, a comerţului ilegal, de asigurare a fluenţei circulaţiei pe traseele către munte, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative. Polițiști de ordine publică si jandarmi vor acționa în patrule mixte, în zonele aglomerate pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a furturilor din autoturisme, buzunare si a infracțiunilor de tâlhărie.

În acest weekend, pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea evenimentelor rutiere, pe drumurile nemțene vor acționa 96 de polițiști în dispozitive rutiere, care vor utiliza 21 de aparate radar, urmărindu-se atât prevenirea și combaterea încălcării regimului legal de viteză cât și fluidizarea traficului rutier.

Comunicat al Politiei Neamt

PUBLICITATE