Peste 170 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură la Muzeul de Artă din Piatra Neamț

afis vorelComplexul Muzeal Judeţean Neamţ în colaborare cu Fundaţia „Vorel” şi Filiala Piatra Neamţ a UAPR patronează cea de-a XIV-a ediţie a concursului de artă plastică organizat la Muzeul de Artă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Iubitorii de frumos sunt invitaţi să participe la spectacolul vizual oferit de 126 de artişti membri ai filialelor UAP din întreaga ţară, care participă cu peste 170 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură. Vernisajul va avea loc joi, 12 noiembrie 2015, ora 17, expoziţia oferind dialog cu publicul în perioada 12 nov. 2015 – 12 ian. 2016.

Fiind o ediţie aniversară, deoarece se împlinesc 45 de ani de la debutul Festivalului „Lascăr Vorel”, în 15 august 1970, redăm câteva aprecieri din catalogul publicat atunci: „Într-un judeţ turistic, în care frumuseţile naturii şi vestigiile unei culturi multiseculare completează constelaţia unor importante edificii contemporane, Festivalul de artă plastică de la Piatra Neamţ obţine noi valenţe şi semnificaţii, plasând arta noastră contemporană în contextul generic pe care-l reflectă şi îl susţine persuasiv prin capacitatea ei de influenţare… Iar dacă unui asemenea act de cultură alăturăm numele lui Lascăr Vorel, nu încercăm decât un pios omagiu în amintirea unui mare artist şi a unui deschizător de drumuri, care până în ultimele clipe ale vieţii s-a simţit legat de meleagurile copilăriei.”

PUBLICITATE