Peste 1000 de oameni au ieșit, în stradă, la Piatra-Neamț

Spre deosebire de ultimele proteste desfăşurate în ultimele două duminici, pe platoul din faţa Casei de Cultură, astăzi (1 februarie), nemţenii au venit în număr mare să-şi exprime nemulţumirile faţă de Guvern.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Piatra-Neamţ este unul din oraşele în care s-a anunţat desfăşurarea unui protest împotriva proiectelor de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codului penal. Primăria a autorizat acest protest iar evenimente similare au fost autorizate si pentru zilele urmatoare, pana duminica, inclusiv.

Mobilizarea s-a făcut pe reţelele de socializare și, deși și-au anunțat prezența câteva sute de persoane, la marș numărul acestora a ajuns la peste 1000.

Pietrenii s-au adunat în fața Teatrului Tineretului începând cu ora 18:00, iar de la 18:30 au pornit un marș prin centrul orașului. Dacă în fața teatrului puteam număra 4-5 sute de oameni, odată început marșul, s-au strâns peste 1000 de persoane.

La ora 19:10, numărul celor care protestau la Piatra-Neamț a ajuns la aproximativ 1500 de persoane. Primarul Dragoș Chitic dar și secretarul municipiului Piatra-Neamț sunt alături de protestatari și participă la marșul din centrul orașului.

Numărul protestatarilor a ajuns la peste 2000 de persoane care au făcut un marș împotriva Ordonanțelor Guvernului. Aceștia s-au oprit în fața teatrului unde continuă să scandeze.

D.M.B.
PUBLICITATE