Percheziţii în Neamț la firme şi persoane bănuite de evaziune fiscală (14 septembrie)

Astăzi (14 septembrie), ofițerii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Neamț desfășoară șapte perchiziții în vederea documentării activității infracționale într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Locațiile vizate sunt atât sedii ale societăților comerciale implicate cât și domiciliile persoanelor fizice, din zona Târgului Neamț. Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Din cercetările instrumentate până în prezent, a reieşit că, în perioada 2012-2016 reprezentanții a opt societăți comerciale au creat un circuit evazionist în domeniul construcțiilor, prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu aproximativ 2.500.000 de lei.

În cadrul acestor activități sunt angrenați 20 de polițiști de investigarea criminalității economice, 4 din cadrul structurii de ordine publică și 10 luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale.

PUBLICITATE