Percheziții la persoane din Neamț, bănuite de produse contrafăcute

Polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Curții de Apel Suceava, au efectuat ieri, 8 octombrie a.c., mai multe percheziții domiciliare pe raza a 4 județe, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice care sunt bănuite de confecționarea și comercializarea unor produse contrafăcute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Începând cu luna august a acestui an, polițiștii de frontieră din cadrul IGPF, sub coordonarea unui procuror din cadrul Curții de Apel Suceava, au desfășurat mai multe activități specifice în vederea probării unor infracțiuni de evaziune fiscală, contrafacere și concurență neloială săvârșite de mai multe persoane fizice și juridice de pe rază mai multor județe din nord-estul țării.

În urma activităților informativ-operative derulate, în data de 8 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul IGPF, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași și ITPF Sighetu Marmației, sub coordonarea procurorului, au desfășurat 12 percheziții pe raza județelor Suceava, Iași, Vaslui și Neamț, la sediul unor persoane juridice și la domiciliile unor persoane fizice, în urma cărora au fost descoperite sute de mii de articole de îmbrăcăminte (bluze, tricouri, pantaloni sport etc) care erau inscripționate cu mărci protejate și care prezintă suspiciuni de contrafacere.

De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului creat, care este aproximat la suma de 6,5 milioane de euro, a fost instituit sechestru asigurator pe mai multe conturi ale societăților comerciale implicate în cauză, precum și pe clădiri, autoturisme, utilaje și mașini industriale de confecții.

Totodată, a fost începută urmărirea penală față de 19 persoane fizice și juridice sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, contrafacere și concurență neloială.

Suportul de specialitate al operațiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informații și Serviciul de Operațiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava.

Cercetările în cauză continuă sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe Curtea de Apel Suceava, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

sursa Agerpres

PUBLICITATE