Percheziții domiciliare la societăți din Neamț suspecte de evaziune fiscală. Trei suspecți au fost reținuți


Astăzi, 7 iulie a.c., 44 polițiști din cadrul Serviciului Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Investiții Criminale, Serviciului Ordine Publică, Serviciului Criminalistic, Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase și Serviciului Acțiuni Speciale, au pus în executare un număr de 33 mandate de efectuare de percheziții domiciliare și la sediul unor societăți comerciale, situate pe raza județelor Neamț, Suceava, Iași, Maramureș, Harghita și Tulcea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma acestor activități, s-au ridicat documente financiar contabile, fiind suspiciuni rezonabile că au fost folosite în comiterea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală în formă continuată.

Din primele cercetări, a rezultat un prejudiciu în valoare de 1.036.016 lei, reprezentând sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată și impozit pe profit.

Polițiștii de investigarea criminalității economice, au pus în executare un număr de 11 mandate de aducere, pentru tot atâtea persoane, care au fost conduse la sediul inspectoratului pentru audieri, după care au dispus reținerea pentru 24 ore a unui număr de 3 suspecți. În cauză sunt continuate cercetările și față de alte persoane care au calitatea de suspect, urmând ca în funcție de rezultatul acestora, să fie dispuse măsuri legale.

Toate aceste activități au fost efectuate sub supravegherea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, potrivit competențelor atribuite de Codul de procedură penală al României.

PUBLICITATE