Pensii Neamț – 144 de bilete de tratament rămas nealocate


Pentru ultima serie de tratament balnear a anului 2016, ce are ca dată de intrare  în staţiuni perioada 29 noiembrie1 decembrie 2016, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ  a distribuit prin aplicaţia informatică un număr de 23 bilete celor care au solicitat plecarea în staţiune în această perioadă din an, cu condiţia ca staţiunile pentru care au solicitat tratament balnear să fie dintre cele alocate pentru repartizare. Lista cererilor aprobate poate fi vizualizată la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ, cât şi pe pagina de internet a instituţiei www.pensiineamt.ro/bilete de tratament.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Persoanele interesate, care au depus cerere de tratament balnear pentru anul 2016, dar nu fac parte din categoria celor care au primit bilet de tratament, pot solicita unul dintre cele 144 de bilete de tratament rămas nealocate. Aceste bilete asigură tratament balnear în următoarele stațiuni: Sovata, Herculane, Amara, Bălțătești, Covasna,Călimănești Pucioasa, Lacul Sărat, 1 Mai, Mangalia, Nicolina, Slănic Moldova, Sarata Monteoru, Vatra Dornei, Techirghiol și Tușnad.

Reamintim că potrivit Ordinului Preşedintelui CNPP nr. 38 din 04.02.2016:

– Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unei legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament, în perioada unui an calendaristic persoana îndreptăţită având posibilitatea de a beneficia de un singur bilet de tratament balnear.

–  Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile.

– Pentru a se putea înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare – completată numai pe formularul aprobat – însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului.

– Reamintim că biletele de tratament balnear se acordă individual, în cursul unui an calendaristic fiind eliberat un singur bilet de tratament balnear aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă acesta este cu plata unei contribuţii sau gratuit.

La momentul eliberării biletului, solicitantul trebuie să prezinte şi un bilet de trimitere eliberat de  medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate (în copie, dar cu prezentarea originalului).

Până la această dată au fost valorificate un număr de 4672 bilete de tratament balnear, fiind înregistrate 8200 cereri de acordare bilet de tratament balnear.

D.M.B.
PUBLICITATE