Penibil! PSD+PMP+ALDE au votat împotriva deschiderii Pieței Centrale fără să citească proiectul

Din păcate pentru locuitorii municipiului, alianţa majoritară din Consiliul Local Piatra-Neamţ formată din PSD-PMP-ALDE continuă să voteze la comandă politică, în dispreţ faţă de interesul cetăţenilor care i-au votat, frânâd dezvoltarea oraşului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ședința de ieri (27 aprilie 2017), consilierii PSD+PMP+ALDE au votat pentru a 4-a oară împotriva deschiderii Pieței Centrale din Piatra-Neamț. Mai mult, consilierul PSD, Victor Marghidan, încercând să caute orice argument pentru a amâna deschiderea pieței, s-a făcut de râs. 

Astfel, consilierul PSD a pornit o critică împotriva unor presupuse erori în caietul de sarcini propus de aparatul tehnic al primăriei. Surpriza lui a fost să afle că acele critici nu-și aveau rostul pentru că, în proiectul de hotărâre, nu existau acele „erori”. O dovadă clară că cei din majoritatea PSD+PMP+ALDE n-au nici măcar bunul-simț să citească proiectele de hotărâre, votând exact cum le dictează partidul, fără niciun „interes pentru cetățean”!

„Acele argumente nu se găseau prezente în caietul de sarcini. Colegii mei (n.r. consilierii PNL) i-au provocat spunându-le să rămână după ședință și să termine caietul de sarcini. Cum să stea, când caietul de sarcini nu-l fac ei ci altcineva…la partid?!” – a fost reacția primarului Dragoș Chitic

”În şedinţa de Consiliu Local de ieri alianța PSD-PMP-ALDE s-a opus la mai multe proiecte de hotărâre benefice pentru comunitate, cel mai important fiind proiectul care ar fi permis deschiderea rapidă a Pieţei Centrale. Avem o piaţă nouă, atât de aşteptată dar o ţinem închisă. Pe de o parte există risc de degradare ca la orice construcţie nefolosită, pe de altă parte bieţii comercianţi vând în condiţiile pe care le cunoaştem cu toţii, iar pietrenii nu mai înțeleg nimic. Paradoxal, observ că nici consilierii celor trei partide care formează majoritatea în Consiliu Local nu mai înţeleg nimic, nu înţeleg de ce nu li se dă încă undă verde de la partid să deblocheze situaţia la Piaţa Centrală şi sunt puşi în situaţia de a prezenta argumente penibile prin care se descalifică fiecare dintre ei ca persoană. Personal cred că le este ruşine să meargă pe stradă pentru că nu ar şti ce să răspundă la întrebarea: ”de ce nu deschideţi Piaţa Centrală?” După cum sigur ați observat atunci când sunt provocaţi la dezbatere în Consiliu Local se pierd,  dau explicații care îi duc în derizoriu, rămân rigizi și transmit un semnal evident că nu li se permite să mişte în front; trebuie să facă aşa cum li s-a spus pentru că altfel li se taie capul”, a mai declarat Dragoș CHITIC, primarul municipiului Piatra Neamț

PUBLICITATE