Pe pagina Poliției Române, Vleoanga Toma, şef Post Tupilaţi, este polițistul zilei

La Războieni, un individ cu probleme psihice şi-a ucis astăzi mama, un vecin şi a rănit o altă femeie şi poliţistul sosit la faţa locului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române, polițistul zilei este Vleoanga Toma, şef Post de Poliţie Tupilaţi și care în ultimele 10 minute din tura operativă a primit sesizarea pentru a interveni la imobilizarea unui bărbat agresiv, înarmat cu un cuţit, care prezenta un pericol în comuna Războieni din judeţul Neamţ. (vezi articolul – AICI)

Poliţistul a intervenit prompt. Declaraţia sa:
“M-am mai confruntat cu situaţii şi intervenţii riscante în cei aproape 20 de ani de experienţă în poliţie, însă aceasta a fost cea mai dificilă. Tot ce a contat a fost salvarea persoanelor aflate în pericol, având în vedere că, la momentul sosirii noastre, agresorul se manifestă violent. Nu am ezitat niciun moment când am făcut uz de armă, tocmai pentru a evita consecinţe mult mai grave.”

 Agentul şef Toma Vleoangă are acasă doi copii, de 7 ani și respectiv o lună, și a declarat că în timpul intervenției s-a gândit la ei, dar dacă ar mai fi pus într-o astfel de situație ar acţiona la fel. Este polițist de 18 ani şi şef de post de aproape zece ani, la Poliţia rurală din Tupilaţi. Azi dimineața, când a primit cazul prin sistemul 112 mai avea 2 minute și ieșea din tură. – notează europafm.ro

PUBLICITATE