Patru zile de foc pentru pompierii nemțeni. Au stins 10 incendii


Vineri, 05.08.2016, la ora 20:13, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la acoperişul unei case din satul Târzia, comuna Brusturi.
La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că pompierii voluntari ai comunei, sprijiniţi de şapte localnici, au reuşit să oprească extinderea flăcărilor. Pompierii au stins incendiul, în urma căruia a ars acoperişul, pe o suprafaţă de aproximativ 12 mp.
Cauza probabilă a incendiului: jar sau scântei purtate de vânt de la coşul de fum al boilerului pe învelitoarea din şindrilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, 05.08.2016, la ora 21:51, un bărbat aflat în gospodăria sa din comuna Mirceşti, judeţul Iaşi a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu pe un teren aceeaşi comună. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Mirceşti cu o autospecială. Forţele au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars mirişte pe o suprafaţă de aproximativ două hectare. Terenul se află pe teritoriul satului Gherăieştii Noi. La acţiune au participat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Gherăieşti. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Vineri, 05.08.2016, la ora 16:22, o persoană aflată în trafic pe drumul dintre localităţile Pildeşti şi Săbăoani a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe marginea drumului public. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ jumătate de hectar.
Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Sâmbătă, 06.08.2016, la ora 17:47, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o anexă aflată în gospodăria unui localnic din satul Chintinici, oraşul Roznov. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului cu o autospecială. Forţele au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars o porţiune din acoperişul bucătăriei de vară (1 mp.) şi deşeuri textile.
Cauza probabilă a incendiului: jocul copiilor cu focul.

Duminică, 07.08.2016, la ora 21:49, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de mirişte, pe un teren din comuna Dochia. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Pompierii au stins după o oră şi jumătate incendiul, în urma căruia a ars mirişte, pe o suprafaţă de aproximativ 12 hectare, de pe două proprietăţi.
Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Duminică, 07.08.2016, la ora 13.58, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu pe un teren din oraşul Roznov. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului cu o autospecială. Forţele au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 5000 mp., şi s-a degradat un gard din lemn, pe o lungime de doi metri.
Cauza probabilă a incendiului: depozitarea cenuşei sau a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Duminică, 07.08.2016, la ora 15:33, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe islazul comunei Borca. La locul indicat s-au deplasat trei subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei. Forţele au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp.
Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Luni, 08.08.2016, la ora 13:10, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren din comuna Dochia. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii, constatând că incendiul era deja extins şi la un lan de ovăz.
Pompierii au intervenit timp de aproape două ore pentru a stinge incendiul, în urma căruia au ars deşeuri şi vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ un hectar şi a fost afectată o cultură de ovăz, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp.
Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Luni, 08.08.2016, la ora 13:12, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren din municipiul Piatra Neamţ, zona 1 Mai. La locul indicat s-au deplasat doi subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp.
Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Luni, 08.08.2016, la ora 17:17, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren din satul Ruseni, comuna Borleşti. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp.
Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Asanare a muniţiei

Vineri, 05.08.2016, la ora 12:52, un bărbat în vârsă de 27 de ani din satul Ghigoieşti, comuna Ştefan cel Mare, a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că a descoperit o grenadă, în timp ce săpa în curte pentru a amenaja fundaţia unui gard. La locul indicat s-a deplasat echipa pirotehnică a unităţii şi a ridicat grenada de mână defensivă, provenind din cel de-al Doilea Război Mondial. Militarii au verificat zona, pe o suprafaţă de 150 mp., fără a găsi alte elemente de muniţie. Grenada a fost preluată în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă

Luni, 08.08.2016, la ora 08:17, un bărbat în vârsă de 45 de ani din localitatea Boteşti, a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la „112”, că a descoperit proiectile pe un teren agricol, în timp ce executa lucrări de sezon. Zona a fost izolată şi asigurată de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi de Poliţia comunei, până la sosirea echipei pirotehnice, care a venit la solicitare după ce a încheiat misiunea din localitatea Izvorul Muntelui. Militarii au ridicat 17 proiectile explozive (3 de calibru 57 mm., 2 de 47 mm., şi 12 de 20 mm.), în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă. Verificarea zonei se va efectua pe parcursul zilei de astăzi.

PUBLICITATE