Patru misiuni pentru pompierii nemțeni în acest weekend


Misiune pentru căutarea unei persoane

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 16.04 a.c., pompierii Detaşamentului Piatra Neamţ au reluat operaţiunile pentru căutarea unei femei despre care poliţiştii au anunţat marţi că este posibil să se fi înecat în canalul râului Bistriţa. În intervalul 11:30 – 13:00, pompierii au executat căutarea cu o barcă pneumatică şi sonarul. La ora 13:00, pompierii-scafandri au început scufundările în zona grătarelor Hidrocentralei Vânători şi au executat misiunea până în jurul orei 16:00, când au găsit trupul femeii, care a fost preluat de organele de anchetă

Misiune pentru evacuare apei dintr-o fântână

Sâmbătă, 16.04 a.c., la ora 09:00, pompierii Detaşamentului Roman au executat o misiune pentru evacuarea apei dintr-o fântână din comuna Dulceşti, cu scopul ca apa să poată fi folosită de populaţie, lucru care nu era posibil în acel moment, având în vedere ploile din zilele anterioare. Pompierii au evacuat apa folosind o autospecială echipată cu un generator de energie electrică şi o pompă submersibilă, care a fost introdusă în fântână, la o adâncime de aproximativ 20 de metri.

Incendii

Duminică, 17.04 a.c., la ora 06:05, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Telec al comunei Bicazu-Ardelean. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi zece membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei cu o autospecială, constatând că arde una dintre cele două case din gospodărie. Forţele au stins în jurul orei 10:00 incendiul, în urma căruia au ars locuinţa bătrânească din lemn, acoperită cu plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp., şi bunurile din interior. La misiune a participat şi un echipaj a Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care a a acordat îngrijiri medicale unei femei în vârstă de 65 de ani, şi pe care a transportat-o la spital. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Duminică, 17.04 a.c., la ora 08:38, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o magazie de pe strada Ştefan cel Mare, municipiul Piatra Neamţ. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars o uşă, o fereastră din termopan şi 20 de cutii de carton. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

PUBLICITATE