Patru incendii stinse de pompierii, joi (4 mai), pe raza județului Neamț

Joi, 04.05.2017, la ora 07:49, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un depozit de fier vechi în satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şapte pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Alexandru cel Bun. În urma evenimentului au ars cca. 200 kg. mase plastice.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “foc deschis în spaţii deschise”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Joi, 04.05.2017, la ora 17:07, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o gospodărie particulară în localitatea Boghicea. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Boghicea. Datorită intervenției prompte a forțelor, a fost limitată propagarea flăcărilor la locuinţă. În urma evenimentului au ars adăpostul de păsări pe o suprafaţă de cca. 6 mp, 8 ml gard din scândură şi cca. 3 mc lemn de foc. S-a deteriorat cca. 1 mp din acoperişul casei de locuit.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “fumatul în locuri nepermise”.

Joi, 04.05.2017, la ora 20:49, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la deşeuri de vegetaţie în oraşul Târgu Neamţ, str. Oituz. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat trei pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamţ și un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Târgu Neamţ. În urma evenimentului au ars deşeuri menajere pe o suprafaţă de cca. 5 mp.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “foc deschis în spaţii deschise”.

Vineri, 05.05.2017, la ora 00:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Poienile, comuna Dagâţa, judeţul Iaşi. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şapte pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și trei pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Dagâţa cu o autospecială de stingere cu apă . În urma evenimentului au ars acoperişul grajdului de animale pe o suprafaţă de cca. 100 mp, o fânărie pe o suprafaţă de cca. 20 mp şi cca. 10 tone de lucernă depozitată în fânărie şi podul grajdului, două vite, patru porci. Au fost salvaţi doi cai şi două vaci. Echipajul SMURD prezent la locul intervenţiei a acordat primul ajutor calificat unei femei de 22 de ani cu atac de panică, transportând victima la CPU Roman.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “folosirea intenţionată a sursei de aprindere”.

PUBLICITATE