Patru incendii stinse de pompieri nemțeni, joi, 6 iulie

Joi, 06.07.2017, la ora 09:02, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o casă în satul Hârţeşti, comuna Mărgineni. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat un ofiţer şi doisprezece subofiţeri cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi patru pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Mărgineni.
În urma evenimentului au ars bunurile de uz casnic, mobilierul, aparatură electronică, o butelie de aragaz şi articolele de îmbrăcăminte aflate în cele două camere ale locuinţei, planşeul din lemn pe o suprafaţă de cca. 100 mp, acoperişul casei realizat din lemn cu învelitoare din draniţă acoperită cu tablă.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,siguranţe fuzibile supradimensionate”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Joi, 06.07.2017, la ora 11:05, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un autoturism în satul Luţca, comuna Sagna. Pentru localizarea și stingerea incendiului, au fost mobilizate următoarele forțe și mijloace: o autospecială de stingere cu apă şi spumă încadrată cu cinci pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.
În urma evenimentului a ars autoturismul în proporţie de 95%.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,tăiere fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor”.

Joi, 06.07.2017, la ora 14:16, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un utilaj agricol(combină) în satul Davideni, comuna Ţibucani. Pentru localizarea și stingerea incendiului, au fost mobilizate următoarele forțe și mijloace: o autospecială de stingere cu apă şi spumă încadrată cu cinci pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ, doi pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Păstrăveni şi trei pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ţibucani.
Prin intervenţia promptă şi eficientă a forţelor, a fost limitată propagarea flăcărilor la întregul utilaj agricol.
În urma evenimentului au ars cca. 100 kg resturi vegetale aflate în buncărul combinei.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,sudare fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor”.

Joi, 06.07.2017, la ora 22:27, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Tansa din judeţul Iaşi. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman – Punctul de lucru Poienari şi şase pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tansa.
În urma evenimentului au ars acoperişul bucătăriei de vară şi al magaziei confecţionat din astereală din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de cca. 25 mp, obiecte de mobilier, electrocasnice, materiale textile, două geamuri şi două uşi.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile”.

PUBLICITATE