Papa Francisc va vizita România în cursul anului 2019. Anunțul a fost făcut de premier

ACTUALIZARE: Eugen Țapu: Cum ne-a mințit premierul că vine Papa. Un alt exemplu de minciuna și impostură marca PSD

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Papa Francisc va veni în România în cursul anului 2019, a confrmat, pentru Antena 3, premierul Viorica Dăncilă, aflată vineri (11 mai) în vizită oficială la Vatican.

„Papa Francisc va veni în România, anul viitor, în 2019. Este informația oferită, în exclusivitate, de premierul Viorica Dăncilă, în cadrul unui interviu acordat corespondentului Antena 3, Mirela Voicu”. – notează Antena 3

Viorica Dăncilă a fost primită în audienţă de Papa Francisc, vineri dimineaţa, la Palatul Apostolic din Vatican. Apoi, prim-ministrul va avea o întrevedere cu Pietro Parolin, cardinal secretar de stat al Sanctităţii Sale. Agenda șefului Executivului cuprinde şi un dejun oficial oferit de Viorica Dăncilă în onoarea lui Pietro Parolin.

Vineri după-amiază, Viorica Dăncilă va efectua o vizită la Ordinul Suveran de Malta, unde va avea o întâlnire cu Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran de Malta.

Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, (n. 17 decembrie 1938, Buenos Aires) este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

PUBLICITATE