Panică într-o comună din Neamț. Un bărbat şi-a atacat copiii cu toporul și a dat foc la casă


UPDATE: Rudele familiei susțin că situația nu este deloc așa cum a fost prezentată:
„Situația nu a fost așa cum este prezentată. Băiatul nu locuiește acolo și nu are 20 de ani iar fata nu era în stare de șoc. Mi se pare anormal să li se ia interviuri unor bețivi care au de făcut muncă în folosul comunității și erau cu sticlele de bere în față. Fata nu a fost luată în brațe de „un vecin” pentru că era lângă familie împreună unchii, cu bunica și bunicul ei.” – a declarat una dintre rudele bărbatului, persoana care de fapt a sunat la 112

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
Cu  privire la reportajul din data de 20.06.2016 referitor la cazul din comuna Dochia, vă pot  informa că datele oferite de dumneavoastră sunt în mare parte eronate.
Domnul locuia cu fiica sa, care, în acel moment se afla la bunica sa din aceeași localitate, iar fiul cu vârstă de 25 ani locuiește in Piatra Neamț împreună cu soția și cei doi copii. La fața locului am ajuns printre primii, este adevărat că a amenințat dar nu a dorit să facă rău.
   Mai menționez că domnul are o famile reușită urmând ca în perioada următoare preotul să oficializeze religios căsătoria fiului său. În aceeași zi a vorbit cu soția sa și cu mine la telefon.
   Apelul catre 112, a fost facut de către mine, atât pentru Pompieri, cât și pentru echipajul de Poliție. Sunt total dezgustată de faptul că deși reporterul de la Observatorul Antenei 1 a fost rugat de către mine să nu facă publică aceasta știre, având în vedere faptul că sunt o persoană publică, acesta a plecat și a luat interviu unor persoane, care la randul lor, erau certate cu legea și se aflau într-o stare avansată de ebrietate. Declaratiile acestora erau total neadevărate.

Știrea inițială: A fost panică într-o comună din Neamţ, după ce un bărbat şi-a atacat copiii cu toporul și a încercat să-şi dea foc la casă. Vecinii au auzit ţipetele şi au reuşit să-i salveze pe cei doi copii.

Conform unui comunicat al ISU Neamț : Luni, 20.06 a.c., la ora 21:53, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112, că a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din localitatea Dochia. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că, în curte, existau două focare, la câţiva metri de construcţii. Pompierii au stins în scurt timp incendiul. Paramedicii au preluat proprietarul gospodăriei, cu tulburări de comportament, după ce a fost imobilizat de o rudă şi de poliţişti, apoi l-au transportat la spital.
Au ars deşeuri de hârtie şi carton, un scaun din lemn şi o cutie din PVC.
Cauza probabilă a incendiului: acţiunea intenţionată.

Fata de 14 ani a bărbatului a fost preluată în stare de şoc de către poliţişti după ce a fost salvată de un vecin. Localnicii spun că bărbatul era foarte abătut de la o vreme și după ce o ceartă în familie, şi-a ieşit din minţi. A încercat să-şi omoare proprii copii, apoi a aruncat cu benzină în casă şi a dat foc.
Bărbatul a fost cu greu imobilizat şi dus la spital iar medicii au decis că are nevoie de un control psihiatric.

Sursa: Antena 1

PUBLICITATE