Până la sfârșitul anului, noul MALL din PIATRA NEAMȚ va fi inaugurat.


dezbatere.buget.firme-1188

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vezi și Proiect FOTO și toate datele OFICIALE despre cum va arăta Shopping City Piatra Neamţ

Miercuri, 13 ianuarie, a avut loc cea de a treia  consultare publică a primarului Dragoș Chitic din cadrul dezbaterilor pe tema Bugetul pentru anul 2016 cu reprezentanții mai multor categorii socio-profesionale, programate în perioada 08-14 ianuarie 2015. Întâlnirea a avut loc la sediul instituției, începând cu ora 15:00, iar la această rundă de consultări au participat reprezentanții mediului de afaceri din Piatra-Neamț. Din partea municipalității au participat primarul Dragoș Chitic, viceprimarul Vasile Popescu, City-managerul Bogdan Pușcașu, Secretarul Municipiului, reprezentanți ai Direcției Economice, ai Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte și ai Biroului Comunicare.

Pornind de la premiza că pentru o dezvoltare  economică armonioasă a  comunității trebuie să existe un parteneriat între administrația publică și mediul privat, municipalitatea pietreană a lansat această invitație celor mai importanți agenți economici din Piatra-Neamț pentru a le prezenta politica fiscală pusă în aplicare în 2016 și pentru a afla propunerile oamenilor de afaceri pentru bugetul municipiului.

O politică fiscală prietenoasă duce la încurajarea consumului și de aceea nivelul taxelor și impozitelor a fost menținut la cel din 2015, în plus, dezbatere.buget.firme-1187existând reduceri semnificative la persoanele  juridice (în cazul proprietăților persoanelor juridice: 0,2% pentru clădiri rezidențiale (în scădere față de 1,5% anul trecut) și 1,3% pentru clădiri nerezidențiale (în scădere față de 1,5% anul trecut). Pentru plata până la 31 martie a impozitului pe clădiri, pe teren și pentru mijloacele de transport pentru întreg anul, se acordă o bonificație de 10% pentru toți contribuabilii, inclusiv persoane juridice. Primarul Dragoș Chitic a precizat că iși dorește ca taxele si impozitele locale să rămâna nemajorate o perioadă cât mai lungă de timp pentru a atrage investitori la Piatra-Neamț.

Oamenii de afaceri au venit cu câteva propuneri pentru primar:
-realizarea unor investiții care să sprijine dezvoltarea mediului de afaceri din Piatra-Neamț, cum ar fi un incubator de afaceri și un centru de afaceri multifuncțional;
-mentinerea unei politici fiscale locale care sa stimuleze mediul de afaceri si care sa incurajeze firmele să facă producție in Piatra-Neamț;
– suplimentarea capacității adăpostului pentru câini comunitari;
-achiziționarea de utilaje multifuncționale pentru măturarea și spălarea străzilor, cât și pentru deszăperire, iarna.

O altă întrebare ridicată de reprezentanții mediului  de afaceri a fost construirea viitorului centru comercial de tip mall  din cartierul Precista.  Primarul Dragos Chitic a precizat  că a purtat, în cursul zilei de miercuri, o discuție cu reprezentanții dezvoltatorului și aceștia au precizat că în primăvară vor demara lucrările de construire a mallului și au estimat că până la sfârșitul acestui an, mall-ul din Piatra-Neamț va fi inaugurat. Primaria va sprijini investitorul pentru obținerea avizelor si autorizațiilor necesare. E un lucru bun pentru orașul nostru, pentru forța de munca, pentru mediul de afaceri. Reprezentanții investitorului vor găsi in Primaria Piatra-Neamț un partener corect care ii va sprijini in realizarea acestei investiții.

Vezi și Despre noul mall din Piatra Neamț. Cum se va numi și ce firme vor fi prezente

PUBLICITATE