Pacienţi seropozitivi din judeţul Neamţ, fără tratament din cauza Spitalului

Peste două sute de pacienţi seropozitivi din judeţul Neamţ risca să rămână fără tratament, pentru că în luna februarie nu au fost comandate medicamente pentru ei. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Direcţia de Sănătate Publică din Neamţ spune că blocajul a apărut din cauza unei cereri de suplimentare a fondurilor, care a ajuns prea târziu la ministerul Sănătăţii. Aproximativ 100 de bolnavi au primit tratament incomplet.

Conform DSP Neamț, specialiștii din cadrul Serviciului economico-financiar al Spitalului, n-au ținut cont de rugămintea celor din Ministerul Sănătății pentru întocmirea cererii de suplimentare a bugetului pe anul 2016, care să asigure un stoc de medicamente pentru primele 3 luni din anul 2017 și care să fie transmisă în timp util țănând cont de faptul că rectificarea bugetară se făcea pentru toate Programele Naționale aflate în derulare.

Mai mult decât atât, specialiștii din cadrul Serviciului economico-financiar și achiziții ale Spitalului, n-au pus în aplicare prevederile Legii finanțelor publice decât după data de 10.02.2017, deși acest lucru trebuia făcut de pe data de 3.01.2017, ținând cont de faptul că stocul de medicamente nu acoperea integral tratamentul bolnavilor pentru luna februarie 2017 (procedura oricum durează aproximativ 2 săptămâni)

PUBLICITATE