Organizația Femeilor Liberale Neamț organinează evenimentul ”Opriți violența împotriva femeilor!”


OFL Neamț marchează Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor prin organizarea evenimentului ”Opriți violența împotriva femeilor!”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Organizația Femeilor Liberale Neamț organinează evenimentul ”Opriți violența împotriva femeilor!”, vineri 25 noiembrie, începând cu ora 17.00, în sala de ședințe a Hotelului Ceahlău. Lectori vor fi doamna Lidia Avădanei- cercetător științific și doamna Liliana Spătaru –psihoterapeut, iar la eveniment vor participa candidații liberali la alegerile parlamentare.

„Violenţa împotriva femeilor este recunoscută ca fiind una dintre cele mai serioase şi urgente probleme ale tuturor timpurilor. În România, femeile reprezintă peste 70% din cazurile de violenţă fizică în familie. În aceste condiţii, este posibil ca fiecare dintre noi să cunoască cel puţin un caz de violenţă asupra unei femei. Ziua de 25 noiembrie este dedicată eliminării violenței împotriva femeilor la nivel mondial și vine să sublinieze efortul comun pe care trebuie să îl facem pentru ca societățile în care trăim să elimine orice formă de discriminare și de violență la care la care sunt supuse femeile în jurul nostru. Prin acest evenimet, Organizația Femeilor Liberale Neamț transmite un mesaj care afirmă că violenţa împotriva femeii este un comportament indezirabil, anomic şi deviant”, a declarat dr. Mihaela Meleșteanu, co-președinte OFL Piatra Neamț

În anul 1999, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a desemnat 25 Noiembrie ca Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor şi a invitat guvernele, organizaţiile internaţionale şi non-guvernamentale să organizeze în acea zi activităţi menite să sensibilizeze opinia publică.

D.M.B.
PUBLICITATE