Organele prelevate de la un bărbat din Piatra-Neamț au salvat patru persoane

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț a avut loc prima relevare de organe din acest an. Familia unui bărbat, aflat în moarte cerebrală după un accident vascular iscat în mod total neaşteptat, a decis să doneze organele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform ziaruldeiasi.ro, un bărbat (45 de ani) din Piatra-Neamț (agent de pază la o societate comercială), aflat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular cerebral hemoragic a salvat vieţile mai multor ieşeni, după ce familia sa a fost de acord să îi fie donate organele. Deşi familia îl ştia sănătos, acestuia i s-a făcut rău la sfârşitul săptămânii trecute şi a căzut efectiv din picioare, medicii constatând că a fost vorba despre un grav accident vascular cerebral.

Astfel, sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ au fost prelevate ficatul, corneele şi rinichii. O echipă de medici din Bucureşti şi Iaşi au intervenit în secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pentru a realiza intervenţia ( aproximativ trei ore) care a făcut ca patru oameni compatibili cu donatorul să fie salvaţi, în urma transplantării cu succes a organelor bărbatului.

Unul dintre rinichi a ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ din Iaşi, iar celălalt la Bucureşti. Rinichiul a fost transplantat în noaptea de sâmbătă spre duminică la un bărbat de 37 de ani, din judeţul Iaşi, care era cunoscut cu o boală de rinichi de la vârsta de patru ani.

sursa articol: ziaruldeiasi.ro
video: Antena 1
PUBLICITATE