Opt incendii stinse de pompieri, pe raza județului Neamț, într-o singură zi

Misiuni de stingere incendii

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miercuri, 29.03.2017, la ora 15:53, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un depozit de furaje în satul Boţeşti, comuna Girov. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi un membru al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Girov. În urma evenimentului au ars zece baloţi paie, cca. 500 kg coceni, cca. 7 ml gard din lemn.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost focul deschis în spaţii deschise.

Miercuri, 29.03.2017, la ora 20:51, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi la o locuinţă particulară în satul Filioara, comuna Agapia. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de capacitate medie, de la Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Agapia.
În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost necurăţarea de funingine a coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.

Miercuri, 29.03.2017, la ora 22:36, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o anexă particulară în satul Pârâul Pântei, comuna Borca. Pentru localizarea și stingerea incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de capacitate medie, de la Garda II Poiana Teiului şi patru pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Borca, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă .
În urma evenimentului au ars cca. 20 mp planşeu din lemn, cca. 4 mp acoperiş din fibră de sticlă.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost un conductor electric neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Incendii de vegetaţie

Miercuri, 29.03.2017, la ora 14:51, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în mun. Piatra Neamţ, str. Zambilelor. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp. Cauza probabilă a incendiului este focul deschis în spaţii deschise.  

Miercuri, 29.03.2017, la ora 15:45, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Crăcăoani, comuna Crăcăoani. La locul indicat de apelant s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamţ şi doi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Crăcăoani. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ cinci hectare. Cauza probabilă a incendiului este focul deschis în spaţii deschise.

Miercuri, 29.03.2017, la ora 20:02, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Mărmureni, comuna Oniceni. La locul indicat de apelant s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi cinci pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Oniceni, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Cauza probabilă a incendiului este fumatul în locuri neprotejate.

Miercuri, 29.03.2017, la ora 20:42, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată şi deşeuri în mun. Piatra Neamţ, str. Olteniei. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată şi deşeuri, pe o suprafaţă de aproximativ 600 mp. Cauza probabilă a incendiului este focul deschis în spaţii deschise.  

Miercuri, 29.03.2017, la ora 21:15, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în satul Buruieneşti, comuna Doljeşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Doljeşti. Forţele au stins incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp. Cauza probabilă a incendiului este foc deschis în spaţii deschise.

PUBLICITATE