Oportunitate pentru tinerii nemţeni pasionaţi de IT şi Public Speaking


12988020_1141244745926810_1316461081_n23 de liceeni organizează în perioada 7 aprilie – 23 iunie proiectul “Do Your Thing” în orașele Piatra Neamț, Târgu Mureș și Cluj. “Do Your Thing” îşi propune crearea unor cluburi de învăţare care să faciliteze aprofundarea și punerea în practică a cunoștințelor dobândite la şcoală şi cultivarea pasiunilor într-un mod interactiv şi interesant. În luna aprilie 2016 vor fi inaugurate primele cluburi de învăţare pe următoarele teme: Public Speaking şi IT&Programare. “Do Your Thing” face parte din proiectele de impact create în cadrul Taberei de inovaţie din proiectul “Excepţionalii 2016”, organizat de Şcoala de Valori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prin crearea unor cadre de aprofundare şi cultivare a pasiunilor elevilor, proiectul “Do Your Thing” îşi propune promovarea conceptului de învăţare continuă şi prin practică, construirea unei comunităţi de tineri orientaţi spre dezvoltare personală şi profesională şi stabilirea de relaţii autentice de prietenie şi de colaborare între aceştia.

DYT (3)“Do Your Thing” a fost înfiinţat în urma proiectului“Excepționalii”, ediţia 2016. “Excepţionalii” este un proiect de educație non-formală dedicat elevilor cu rezultate deosebite din întreaga România, care s-a desfășurat în București în perioada 7-12 februarie 2016. Proiectul, organizat de Şcoala de Valori, a reunit 77 de tineri valoroși, care s-au îmbarcat într-o călătorie de schimbare, compusă din mai multe experiențe: Tabăra de Inovație, Imersiune în lumea business din București și Voluntariat în proiecte de impact. Astfel, după 6 zile de ateliere de educaţie nonformală, interacţiune cu oameni-model şi vizite la companii de top, liceeni şi-au luat angajamentul să construiască proiecte cu impact social în comunităţile din care fac parte, ducând schimbarea mai departe.

DYT (2)Dintre elevii excepţionali, pietrenii Anamaria Holotă, Georgiana Mihăilă, Teodora Escu, Cristian Simion, Giani Buriană şi Vlad Albaţă şi-au propus să creeze proiectul “Do Your Thing” şi să-l implementeze în oraşul Piatra Neamţ alături de alte 2 echipe de liceeni din oraşele Târgu Mureş şi Cluj. Acestora li s-a alăturat şi Bogdan Covrig, un tânăr dornic de implicare şi participant al proiectului „Excepţionalii” din ediţia 2015.

În fiecare dintre cele 3 oraşe, modul de organizare şi tematicile vor fi pliate pe nevoile şi dorințele tinerilor din grupul țintă (14-19 ani), detalii care au fost identificate în etapa de design a proiectului. În urma cercetării, organizatorii au decis ca pentru început să faciliteze crearea a 2 cluburi cu obiective de învăţare pe următoarele teme: Public speaking şi IT&programare. În aceste cluburi, pasionaţii de comunicare şi de programare au posibilitatea să împărtăşească informații cu diverşi traineri, să învețe asumându-și pe rând atât rolul de învățăcel, cât și de profesor, şi să interacționeze cu oameni interesați de acelaşi domeniu.

Zilele trecute, proiectul şi-a deschis porţile pentru elevii din Târgu Mureş şi Cluj. Acum “Do Your Thing” ajunge şi la adolescenţii din Piatra Neamţ!

DYT (1)Dacă eşti un împătimit al tehnologiei şi vrei să faci parte dintr-un Club de IT & Programare sau dacă îți place să comunici, ești interesat să devii artist desăvârșit în arta vorbirii și vrei să te alături tinerilor din Clubul de Public Speaking, accesează formularul de înscriere:  https://dytpn.typeform.com/to/cTnglk până pe 9 aprilie! Alătură-te oamenilor pasionați pentru a deveni împreună ‪excepționali.

Pentru mai multe detalii despre proiect, accesează  https://www.facebook.com/dytpn/?fref=ts sau contactează-ne pe mail [email protected] sau ne poţi contacta telefonic apelând numărul 0747562383.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.scoaladevalori.ro.

PUBLICITATE