OFICIAL! Astăzi s-a votat data la care se sărbătorește Ziua bărbatului


Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi, 3 februarie, cu 204 voturi „pentru”, 16 „împotrivă” și 63 de abțineri, un proiect de lege pentru declararea zilei de 19 noiembrie – Ziua bărbatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit raportului Comisiei pentru egalitate de șanse, propunerea legislativă are ca obiect de reglementare declararea zilei de 8 martie — Ziua femeii și 19 noiembrie — Ziua bărbatului, având drept scop eliminarea discriminării dintre femei și bărbați și creșterea gradului de conștientizare privind concilierea vieții de familie cu viața profesională.

Potrivit iniţiatorilor, „obiectivele sărbătoririi Zilei Internaţionale a Bărbatului includ concentarea asupra sănătăţii bărbaţilor şi băieţilor, îmbunătăţirea relaţiilor între sexe, promovarea egalităţii între sexe şi prezentarea de moele masculine de urmat. Este o ocazie pentru a evidenţia discriminarea faţă de bărbaţi şi băieţi şi pentru a sărbători realizările şi contribuţiile lor, în special contribuţiile lor la comunitate, familie, căsătorie şi grija de copii”.

Ei au arătat că această zi este sărbătorită în 60 de ţări. „Ţinând cont că la nivel internaţional sunt celebrate cele două zile, considerăm că prin adoptarea unei asemnea iniţiative legislativ, am reglementa, pe de o parte, un echilibru de gen, iar, pe de altă parte, am promova şi dreptul la egalitate de şanse între femei şi bărbaţi. Trebuie menţionat că Ziua Femeii nu trebuie confundată cu Ziua Mamei, iar Ziua Bărbatului cu Ziua Tatălui”, au mai menţionat iniţiatorii.

Proiectul prevede ca autorităţile administraţiei locale să poată să organizeze cu această ocazie manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile, iar societăţile publice de televiziune şi radio să includă în programele lor emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii şi, după caz, drepturilor bărbatului. – notează timponline.ro

PUBLICITATE