Oameni din comune, aduși „să umple sala” la întâlnirea cu diaspora


În urmă cu o săptămână, președintele CJ Neamt a lansat un apel către nemțenii care locuiesc și muncesc în străinătate sa participe la o întâlnire în care sa fie informați despre planurile de dezvoltare a județului și despre fondurile disponibile pentru ei în a-si deschide o afacere, aici în România. Astăzi (17 august), după întâlnirea care a avut loc la Consiliul Județean, instituția a trimis un comunicat în care prezenta ședința de azi în felul următor: Peste doua sute de nemțeni care muncesc în străinătate și s-au aflat la Neamt astăzi au răspuns invitației autoritatilor.” (Vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul acestei ședințe a fost prezent și Adrian Chifu, președintele PNL Diaspora. Acesta a declarat pe pagina lui de Facebook că, deși nu a fost invitat, a fost surprins că majoritatea celor 200 de nemțeni plecați în străinătate erau, de fapt, oameni aduși de primarii din județ, fără nicio legătură cu diaspora.

13939434_1249703345063006_53300800616681084_nAstăzi la ‪‎PiatraNeamț‬ a fost organizată o întâlnire cu românii din‪ Diaspora‬. Scopul acestei întâlniri este de fapt o campanie de informare pentru atragerea de fonduri europene pentru românii din străinătate. Nu m-a surprins faptul că nu am fost invitat, m-a surprins faptul că majoritatea persoanelor prezente în sală erau aduse de primarii din județ. Nici vorbă de românii din străinătate. Diaspora a devenit „o pâine de mâncat ” în preajma alegerilor. Dar nimeni nu s-a interesat până acum de noi, obligați să părăsim țară. – este mesajul lui Adrian Chifu

 

Dan Mihail B.
PUBLICITATE