O tânără polițistă din Neamț încearcă să-i ajute pe cei cărora soarta nu le-a zâmbit

O tânără polițistă din județul Neamț a pornit într-o misiune nobilă, iar în timpul liber a decis să fie alături de cei cărora soarta nu le-a zâmbit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ruxandra Dascălu are 23 de ani și face parte din cei 72 de polițiști care au fost încadrați ca urmare a promovării examenului organizat în cursul lunii mai 2016 la Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț iar acum lucrează la Secția de Poliție Negrești.

În urmă cu trei zile, tânăra polițistă a decis să ajute o femeie din Negrești care trece printr-un moment dificil al vieții. A rămas singură, după decesul neașteptat al soțului său, fără pensie sau orice altă sursă de venit, chiar după 26 de ani de vechime în muncă, din cauza faptului că nu a împlinit vârsta necesară acordării acestei pensii și nemaiputând munci din cauza stării precare de sănătate. Așa că, încă 4 ani de acum, trebuie să se descurce „din mila satului”, așa cum se exprimă ea, cu lacrimi în ochi. – a fost mesajul postat pe pagina de Facebook.

Postarea respectivă a strâns aproximativ 500 de distribuiri iar cazul pare a avea rezolvare: Nu ma așteptam sa fie atât de multe persoane care sa sprijine apelul umanitar anterior iar problema doamnei Maria deja se rezolva.

Lucrurile nu se opresc aici. Pentru ca au fost mulți voluntari care a sprijinit-o, polițista a decis să mai ceară ajutorul pentru o familie, tot din aceeași comună, un caz al unei familii din localitatea Poiana.

 Este vorba de 3 copii care și-au pierdut recent mama și locuiesc cu tatăl și cu bunicii, care nu au un venit constant, spunând ca „muncesc cu ziua prin sat” pentru a supraviețui și pentru a putea trimite copiii la școală (…) Vă pot îndruma spre ei în sat Poiana, com Negrești. Dacă aveți haine, jucării, alimente, dulciuri sau orice altceva ce ar putea fi donat acestora, va rog sa ma contactați și să le facem și lor o surpriză. Vă mulțumesc! – a fost mesajul postat ieri, 19 iunie, pe Facebook.

PUBLICITATE