O nouă tentativă de înșelătorie în numele magazinelor eMAG și Altex

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atrage atenția cu privire la o nouă tentativă de înșelătorie în numele magazinelor eMAG și Altex.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Atenție! O nouă tentativă de înșelătorie se propagă în aceste zile pe Facebook. 
De data aceasta, sunt vizați clienții companiei Altex Romania, iar premiul promis este un terminal iPhone X, la prețul de 1 euro. Pare plauzibil? Nu prea!
Mulțumim utilizatorilor care ne-au alertat, prin intermediul paginii de Facebook a echipei CERT-RO!” – arată CERT-RO într-un mesaj pe pagina de Facebook.

ALTEX vă recomandă să tratați cu precauție apelurile sau mesajele recepționate prin care sunteți anunțați că ați câștigat un premiu din partea noastră. Concursurile derulate de către noi au, de fiecare dată, un regulament în care este specificată metoda de contactare a câștigătorilor (email, Facebook sau apel telefonic).
Niciodată ALTEX nu vă va solicita să achitați vreo taxă, vreun impozit pe un posibil premiu câștigat. Toate taxele pentru premiile oferite sunt suportate de către noi.
Vă rugăm, de asemenea, să reclamați astfel de tentative de fraudă la operatorul dumneavoastră de telefonie (fixă sau mobilă), cât și la Poliție. (Altex)

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică mai atrage atenția că o tentativă de înșelătorie similară este făcută și în numele eMAG.

Același tip de înșelătorie care vizează clienții Altex a fost adaptată și pentru eMAG. Ambele companii și-au alertat prompt clienții pe conturile oficiale de Facebook. Ne bucurăm nespus pentru reacția rapidă!” – mai arată CERT-RO.

 

ATENȚIE, circulă o campanie falsă care pretinde că oferă câte un iPhone X la un euro tuturor participanților. Nu are nicio legătură cu eMAG și vă recomandăm să nu dați click pe link și să nu vă trimiteți datele personale. Vă rugăm să dați mai departe acest mesaj, ca să ajungă la cât mai multă lume. Mulțumim! (eMAG)

PUBLICITATE