O nouă metodă de înșelăciune tip „Accidentul”? Amendă de circulație în Italia

Actualizare: După apariția articolului și în urma verificărilor la Poliția rutieră, se pare că nu e vorba de o înșelăciune ci despre o eroare materială.

Știrea inițială:
O tânără din Piatra-Neamț a postat pe rețeaua de socializare o „nouă metodă de țepuire a șoferilor”, după ce metoda „Accidentul” a început să nu mai producă bani pentru escroci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Raluca este consilier juridic și a avut o reacție imediată după ce tatăl ei a primit o amendă pentru o infracțiune rutieră săvârșită anul trecut în Italia. Pe lângă faptul că în procesul verbal respectiv nu apăreau datele de identificare (CNP, serie și număr de buletin), la data la care se presupunea că a avut loc infracțiunea, persoana nu era în Italia.

Chiar mă gândeam să plătesc amenda, pentru că în trecut am fost împreună cu tatăl, fratele și mama în Italia. Dar uitându-mă cu atenție am înteles că e țeapă – ne-a declarat Raluca

„O metoda noua tip „ACCIDENTUL”?! NU VA LASATI PACALITI!!!

Se poate sesiza cineva si din oficiu? Presa?! Autoritatile? Inselaciune – Uz de fals – Fals in inscrisuri sub semnatura privata…

Mi-a venit un proces-verbal de contraventie acasa, pe numele tatalui meu, pt o infractiune rutiera savarsita anul trecut, în data de 5.11.2016, la Roma, Italia. Cu numele tatalui meu, cu adresa de domiciliu, cu multe articole de lege, multe date care sa induca in eroare, cu traducere atat in romana cat si in italiana, tocmai pt a părea autentic, dar si pt ca destinatarului „contravenient” sa-i fie „asigurata” traducerea…ca nu cumva sa-i scape cel mai important detaliu, priviti cu atentie detaliile, in partea dreapta jos a paginii,unde este mentionata express „modalitatea de plata pe verso” !!!!!

Acest „proces-verbal de contraventie” se vrea a fi unul foarte serios si autentic…si la prima vedere, daca nu te uiti cu atentie, sa te puna pe ganduri si sa te intrebi ce ar fi mai bine sa faci: oare sa platesti amenda, sau sa vorbesti cu un avocat sa gasesti metode sa scapi de plata…dar daca te executa silit? Un om responsabil se gandeste, mai ales daca stie ca la un moment dat a fost plecat in zona mentionata…Mai ales ca stim cu totii ca procesele verbale pot veni prin posta dupa un anumit timp de la data producerii contraventiei etc….dar, asta doar la o prima vedere…

Pentru ca, daca il analizezi mai in detaliu, observi ca nu sunt intrunite conditiile de fond si de forma pt admisibilitatea lui și ca acesta este lovit de nulitate absoluta si nu poate produce efecte juridice!!! De ce? Pt ca ii lipsesc cu desavarsire datele de identificare ale agentului constatator, ale contravenientului, serie, nr de buletin,CNP, data eliberarii, etc, existente fiind doar numele si adresa, pe care eu le-am acoperit pt protectia datelor tatalui meu. In rest totul este facut ca la carte, trimis prin posta, recomandata, am si semnat pt ea. O mizerie!!!! (Asta, in cel mai fericit caz in care cel care primeste posta este jurist sau are cunostinte in acest sens… )

De ce va spun ca este un fals? Pt ca tatal meu nu avea cum sa fie in Italia nici in perioada mentionata si nici cu mult inainte, din cauza problemelor de sanatate care îi fac imposibila deplasarea.

Asa ca domnilor escroci nu mai trimiteti acte „oficiale” false fara o prealabila documentare!

Iar dvs, cei care citit, nu va lasati pacaliti!
In pozele atasate pe langa procesul-verbal pe care l-am primit adaug si un model cu elementele esentiale pe care ar trebui sa le contina un proces-verbal adevarat, asta desigur, doar daca stiti ca ati fost plecati din tara sau ati traversat zonele mentionate.” – este mesajul Ralucăi

PUBLICITATE