O nouă ispravă PSD+ALDE+PMP: fără echipă de fotbal la Piatra-Neamț


După ce au respins (nejustificat spunem noi) un proiect ce aducea 150 locuri de munca și investiție de 5 mil euro, (vezi – AICI), consilierii PSD-PMP-ALDE au mai îngropat un proiect. Au respins solicitarea Asociației de fotbal CSM Ceahlăul de a folosi baza de antrenament și stadionul municipal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

consiliul local piatra (3)Ca sa fim foarte expliciți, un grup privat de investitori locali, au pus bazele unei noi echipe de fotbal a orașului Piatra Neamț, pe care o vor susține doar cu fonduri private, primăria urmând a le pune la dispoziție stadionul, că doar nu era ca această echipa să joace între blocuri. Aveau nevoie de acest acord pentru a se putea înscrie, la începutul lunii septembrie, în liga a IV-a. Respingerea acestui proiect nu face decât sa închidă definitiv porțile stadionului pentru fotbal și, bineînțeles, investitorii locali care doreau să ridice din nou echipa fanion a orașului pe banii lor, se vor gândi pe viitor dacă merită să se mai implice. Asta, cu atât mai mult cu cât în ședințele din comisii aceleași partide, care au votat pentru, la votul final din Consiliul Local, s-au opus.

Concluzia e următoarea: echipa PSD-PMP-ALDE a alungat un investitor străin (Kaufland) și un grup de investitori locali (Asociația CSM Ceahlăul) printr-o simpla ridicare de mână, în 3 minute.

„Vorbim că vrem să înființăm o echipă de fotbal, vrem să sprijinim fotbalul și iată că ne trezim în ședința de Consiliu Local că, fără să comentăm în comisii, nu aprobăm acest proiect. Cum aș putea să înțeleg acest lucru? La fel (n.r. – ca în cazul investiției Kaufland), după un aviz favorabil dat în comisia de specialitate. Pe 11 septembrie va începe campionatul. O să vedem dacă vom avea sau nu echipă de fotbal în Piatra-Neamț. Dacă cei din Consiliu Local nu doresc…” – a declarat primarul Dragoș Chitic

Dan Mihail B.
PUBLICITATE