O nouă întâlnire din seria „Antologia scriitorilor români contemporani”


Afis 03_10_2016 Antologia scriitorilor romani  contemporani_Sergiu RubaBiblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu” vă aşteaptă joi, 10 martie, ora 13.00, la o nouă întâlnire din seria “Antologia scriitorilor români contemporani”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Invitatul acestei ediţii este scriitorul Radu Sergiu Ruba, care va lansa la Piatra-Neamţ cea mai recentă carte de proză, “O vară ce nu mai apune”, apărută la Editura Humanitas, în anul 2015.

Întâlnirea dintre carte, autor şi cititori va fi intermediată de scriitorii Adrian G. Romila şi Emil Nicolae, care vor vorbi despre complexitatea operei invitatului care e, deopotrivă, romancier, poet şi jurnalist cultural.

Adrian Alui Gheorghe, coordonatorul proiectului şi moderator al întâlnirii: „Radu Sergiu Ruba este un caz special în literatura contemporană. Deşi nevăzător încă din copilărie, Radu Sergiu Ruba a depăşit acest teribil handicap fiind un scriitor adevărat, cu o operă de excepţie, intrat în mai toate antologiile de literatură contemporană, în istoriile literare recente. Lansat ca poet în cadrul generaţiei 80, Radu Sergiu Ruba a ajuns şi la proză, cartea care va fi lansată la Piatra-Neamţ fiind o lungă confesiune prin care dramatismul vieţii este transformat în bucuria de a aspira la lumină. Iar literatura, sub orice formă de manifestare, este pentru Radu Sergiu Ruba lumină.”

PUBLICITATE