O nouă abordare privind străzile din Piatra-Neamț: reparații capitale în locul plombărilor

Referitor la întreținerea și modernizarea străzilor care reprezintă o prioritate în activitatea municipalității, primarul Dragoș Chitic a declarat într-o conferință de presă că Primăria și-a propus o nouă abordare: realizarea de reparații capitale în locul plombărilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Ne-am propus în acest an să realizăm reparații capitale pe cât mai multe străzi din oraș. Este o soluție mai costisitoare dar mai avantajoasă în timp comparativ cu o simplă plombare. Este cunoscut faptul că durata de viață a unui covor asfaltic este de minim 10 ani și atunci odată modernizată o stradă prin această metodă nu mai necesită intervenție în fiecare an pentru a o repara.” – a declarat primarul Dragoș Chitic

Până acum, anul acesta s-au realizat reparații capitale pe 41.826 mp ceea ce înseamnă aproximativ 6 km și un număr de 17 strazi (integral sau parțial). Ținta este de minim 12 km în acest an iar păstrând acest ritm, va crește an de an gradul de confort al participanților la trafic pe străzile din oraș.

În ce privește străzile care sunt pietruite și nu au avut niciodată asfalt, ritmul propus, de 6 km în fiecare an, se menține. Până acum s-au asfaltat străzile: Verii, Molidului, Dimitrie Cantemir și sunt în lucru străzile: Lacului, Ion Paun Pincio, Spicului.

„Luând în calcul că astazi, din totalul de 160 km de străzi, mai sunt 16 km neasfaltați sunt optimist în ce privește atingerea obiectivului propus: Piatra-Neamț 2020, un oraș cu toate străzile asfaltate. O mențiune aș face aici: un oraș are nevoie și de sprijin financiar guvernamental pentru a se dezvolta într-un ritm mai accelerat. Din păcate, actualul guvern a neglijat până acum orașul nostru, aplicând o politică paguboasă a alocărilor financiare pe criterii politice. O parte din străzile propuse pentru asfaltare au proiecte și solicitări depuse la Guvernul României pentru finanțare prin vestitul program PNDL.

Fac un apel către guvernanți să nu-i priveze pe pietreni de avantajul unor asfaltări de străzi din bani guvernamentali. Până acum nu s-a primit niciun raspuns de la Guvern la solicitările noastre de finanțare prin PNDL. Strada Pârâul Doamnei, strada Bălțătești reprezintă doar două exemple de străzi din Piatra-Neamț care au fost solicitate pentru finanțarea modernizării prin PNDL.” – a mai spus primarul Dragoș Chitic

PUBLICITATE