O femeie din Piatra-Neamț, prima la moaștele Sfintei Parascheva, pentru al III-lea an consecutiv


La Iași, este deja atmosferă de sărbătoare, în special în jurul Mitropoliei. Mâine (10 octombrie) dimineață, racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva va fi scoasă spre închinare iar credincioșii vor asista la împodobirea baldachinului cu flori, în special trandafiri și crizanteme, dăruite Sfintei care, după tradiția Ortodoxă, ocrotește Moldova și sufletele celor care-i cer ajutorul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Câteva ore îi mai desparte pe credincioși de începerea oficială a sărbatorilor Iașiului, moment în care racla cu moaștele Sfintei Parascheva, aflate aici de 375 de ani, va fi scoasă într-o procesiune specială în fața Catedralei din Iași.

Încă de ieri, sute de pelerini au venit în capitala Moldovei pentru a se închina la cea cunoscută în popor drept Sfânta Vineri.

Prima la rând, pentru al treilea an consecutiv, este o doamnă de 73 de ani din Piatra Neamț. Spune ca acest mic sacrificiu o ajută să treacă peste toate necazurile, în tot anul următor.

Elena Săbiuță: „Credința, ajutorul pe care ni-l dă, asta ne face să venim. Dacă nu simțeam, nu veneam. Nu ne trebuie mâncare când stăm aici? Nu suntem așa flămânzi.” – a declarat aceasta pentru Pro TV

D.M.B.
sursa: ProTV

 

PUBLICITATE