O delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în Regiunea Nord-Est

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Carsten Rasmussen – Șeful Unității pentru România,– Directia Generala Politica Regionala si Urbana, se află într-o vizită de lucru în Regiunea Nord-Est, în perioada 25-28 aprilie 2017.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prin agenda misiunii, extrem de densă, reprezentanții Comisiei își propun să ia pulsul Regiunii, atât prin întâlniri aplicate cu reprezentanții administrației publice locale, ai mediului academic și ai sistemului antreprenorial, cât și prin vizitarea unor proiecte finațate din Instrumente Structurale în perioada 2007-2013, cu impact major asupra comunităților locale și dezvoltării regiunii, în ansamblu.

Reperele vizitei sunt:

ZIUA I – 25.04.2017 – Bacau

Intalnire de lucru cu Președintele Consiliului Judetean Bacau,  Primarii  Municipiilor Bacau, Moinesti si ai orașelor Slanic Moldova, Onesti, Comanesti, Darmanesti și Targu Ocna.

Vizite pe teren la proiectele  „Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Bacau”, „Modernizarea si amenajarea parcului Bai in Municipiul Moinesti”, „Reutilizare cladire in scopul transformarii in centru social in Municipiul Moinesti”, „Modernizarea ambulatoriului integrat al spitalului municipal de urgenta Moinesti” si „Reabilitare retele de strazi urbane, trotuare si iluminat public in orasul Comanesti, jud. Bacau”.

ZIUA II  – 26.04.2017 – Piatra Neamt

Intalnire de lucru cu primarii celor 6 Municipii reședință de județ din Regiune,  privind Axa 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile – POR 2014-2020, cu participarea secretarului de stat MDRAPFE, Luminița Zezeanu și a șefului Autorității de Management pentru POR, Valentin Cornilă.

Sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord Est, cu participarea întregii delegații a Comisiei.

Intalnire cu board-ul ADR Nord Est

ZIUA III – 27.04.2017 – Vaslui

Intalnire de lucru cu Președintele Consiliului Judetean Vaslui,  Primarul  Municipiului Vaslui și Primarul Orasului Negresti privind obiectivele strategice si intentiile de proiecte pentru perioada 2014-2023, urmată de vizitarea proiectelor ”Reabilitarea si modernizarea centrului de tineret din orasul Negresti” , „Centrul pentru educatie incluziva Negresti”,  „Modernizarea statiilor de cale ferata Piatra-Neamt-Botosani- Vaslui -Braila” si “Reabilitare zona pietonala centrala si iluminat arhitectural in Municipiul Vaslui”.

ZIUA IV – 28.04.2017– Iași

Vizita la SC ApaVital SA impreuna cu reprezentantii Consiliului Județean Iasi si ai Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare.

Intalnire de lucru cu reprezentantii Primariei Iasi si ai Consiliului Judetean Iasi pe tematica : Dezvoltare urbana – rolul Polului de crestere Iasi in dezvoltarea regionala: prezentare viziune/obiective strategice si intentii de proiecte pentru perioada 2014-2023; probleme intampinate si solutii propuse

Reuniunea Consortiului Regional de Inovare Nord-Est.

“Nu mai suntem în ipostaza în care o vizită a Comisiei Europene ne dă emoții, ci, dimpotrivă, avem șansa să demonstrăm cât am evoluat, dar și să învățăm împreună cum putem face lucrurile mai bine. Colaboratorii noștri, care participă activ la această misiune, sunt parteneri pe temen lung și își vor putea vedea răsplătite eforturile prin implicarea și interesul pe care le manifestă față de oportunitățile oferite de Comisia Europeană. Suntem recunoscători reprezentanților Comisiei Europene, care ne-au facilitat și încurajat dialogul si care pot vedea în rezultatele muncii noastre o posibilă soluție pentru Politica de coeziune post 2020.” susține Vasile Asandei, Director general al ADR Nord-Est.

Datorită consistenței agendei și a programului încărcat, reprezentanții Comisiei vor fi disponibili pentru declarații de presă, după cum urmează:

  • 26.04.2017 – Piatra Neamt, Ora 13.30, Sediul ADR Nord-Est, Piatra Neamț
  • 28.04.2017 – Iași, Ora 13.30, sediul CJ Iași, Iași
PUBLICITATE