O campanie a poliției, previne elevii față de pericolul din mediul on-line

Luna octombrie 2015 intitulată simbolic și ”Luna Europeană a Securității Cibernetice”, vizează atât prevenirea victimizării elevilor în mediul on-line, cât și a combaterii implicării acestora în săvârșirea de infracțiuni prin intermediul internetului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu alți specialiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au susținut sesiuni de informare pentru elevii din școlile generale și licee. Discuțiile dintre polițiști și elevi s-au axat în principal pe informațiile postate pe rețelele de socializare, care pot expune sau vulnerabiliza acea persoană la săvârșirea unei infracțiuni. Totodată au fost abordate și temele privind prevenirea pornografia infantilă, respectarea drepturilor de autor și comerțul electronic.

Doar în această săptămână, polițiștii nemțeni au informat circa 260 de elevi din cadrul Colegiului Naţional de Informatică şi a Liceului Comercial Spiru Haret, aceștia înțelegând importanța protejării datelor cu caracter personal (nume, data naşterii, domiciliul, fotografii,etc.) în mediul online.

Activităţile preventive pe această temă vor fi continuate şi în perioada următoare.

PUBLICITATE