O aplicație a Poliției de Frontieră vine în ajutorul celor care vin sau pleacă din țară

Pentru a veni in sprijinul participantilor la trafic care tranziteaza punctele de frontiera rutiere existente la granita, in perioadele in care se prefigureaza cresteri ale valorilor de trafic, Politia de Frontiera Romana a dezvoltat o aplicatie disponibila la adresa www.politiadefrontiera.ro/medie-timpi/.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De pe 23 decembrie, pe prima pagina a site-ului Politiei de Frontiera poate fi vizualizata media timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului international, care este actualizata periodic (la intervale de aproximativ doua ore sau cand situatia o impune).

Aplicatia contine date despre timpii de asteptare pentru doua tipuri de vehicule, autoturisme si camioane, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din Romania. De asemenea, este precizat, pentru fiecare punct de trecere a frontierei, numarul arterelor de control, pe fiecare sens.

Recomandari

Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera Romana recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita (de exemplu, la granita cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere a frontierei, la granita cu Republica Moldova sunt 6 puncte de trecere), astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

Verificari sistematice la frontiera

Reamintim ca, incepand cu luna noiembrie a.c., Politia de Frontiera Romana, in cooperare cu celelalte institutii care au atributii in punctele de trecere a frontierei, efectueaza verificari sistematice cetatenilor din state membre UE si non-UE care tranziteaza frontiera, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara, in conformitate cu prevederile legislatiei interne si internationale.

Scopul acestor masuri este prevenirea tranzitarii frontierei de catre persoane, provenite din state aflate in zonele de conflict, care pot derula activitati ce reprezinta o amenintare reala la adresa securitatii interne si externe.

In acest sens, apelam la intelegerea celor care tranziteaza frontiera in aceasta perioada si precizam ca au fost dispuse toate masurile aflate in competenta institutiei pentru reducerea timpilor de asteptare.

Politia de Frontiera a pus la dispozitia participantilor la traficul transfrontalier numarul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizarile fiind preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz.

Informatii privind punctele de trecere a frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Politiei de Frontiera Romane: www.politiadefrontiera.ro.

PUBLICITATE