Noutate pe piaţa RCA: maşina poate fi reparată în orice service


Începând de ieri (10 februarie), s-a schimbat modul în care asiguratorii vor constata dauna la mașinile lovite. În baza poliței RCA, asiguratorii sunt obligați să vină la ce service vrea păgubitul, nu numai în centrele lor de constatare a daunelor, ca până acum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În situația producerii unui eveniment asigurat prin contractul RCA, obligația asigurătorului de a constata daunele produse nu este condiționată de existența unei relații contractuale între asigurător și unitatea service în care persoana păgubită alege să repare vehiculul. Important de reținut este faptul că obligația persoanei păgubite este de a permite accesul la vehiculul avariat și nu la locația unde se află vehiculul respectiv. Totodată, asigurătorul RCA are obligația de a efectua constatarea prejudiciilor în termen de 5 zile lucrătoare de la data notificării primite de la persoana prejudiciată. Procesul de constatare trebuie să respecte cadrul legal cu privire la protecția muncii iar în cazul în care bunul avariat nu este localizat într-un spațiu ce permite efectuarea în condiții de siguranță, persoana prejudiciată va trebui să asigure condițiile necesare derulării procesului de constatare.

Practic, daca ai avut masina avariata in baza unui tichet RCA, mergi cu masina direct in service-ul auto unde intentionezi sa o repari, iar asiguratorul este obligat sa vina in service-ul auto (ales de catre tine, indiferent daca acel service auto are sau nu contract de colaborare cu firma de asigurari) si sa iti efectueze constatarea daunelor. Este o premiera in Romania!
Dispare in sfarsit, conceptul de punct de constatare a daunelor. – a scris pe Facebook Cristian Muntean, presedinte al Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente

D.M.B.
PUBLICITATE