Noi măsuri pentru fluidizarea traficului și siguranța cetățeanului în Piatra-Neamț


Comisia rutieră a avut azi, 12 iulie, o primă ședință în care s-au discutat câteva masuri ce țin de siguranța cetățeanului dar si de fluidizarea traficului. Din comisie fac parte reprezentanți ai Poliției municipiului Piatra-Neamț, Poliției Locale, servicii de profil din cadrul primăriei, viceprimarul Bogdan Gavrilescu și trei consilieri locali: Romel Bîrjoveanu, Valentin Ciobanu și Vasile Popescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„În calitate de membru al Comisiei rutiere, astăzi am avut prima ședință. Împreună cu colegii, am discutat câteva măsuri ce țin de siguranța cetățeanului dar și de fluidizarea traficului:
– mutarea stației de taxi din fata magazinului <Unic> într-un loc ce se va amenaja tot în zonă, pe B-dul Dacia
– marcarea cu săgeți direcționale a sectorului de drum care coboară de pe B-dul Traian
– desființarea trecerii de pietoni din vecinătatea sensului giratoriu de la Casa de Cultura (cea dintre <Hotel Central> și fostul <Pamgaz>)
– toaletarea copacilor de pe principalele bulevarde pentru vizualizarea cât mai clară a semnelor de circulație
– construirea de alveole în stațiile de pe Aleea Ulmilor (piața Dărmanești și zona <Dorneanu>) pentru fluidizarea traficului din zonă, ce se desfășoară cu dificultate când microbuzele opresc în stație.

romelAm propus comisiei spre analiză, problema trecerii de pietoni de la Școala <Elena Cuza>, fiind o zonă foarte circulată, prin introducerea unui semafor inteligent (după modelul de la <Unic>) sau prin montarea unei treceri de pietoni supraînălțate care să mărească gradul de siguranță al copiilor care traversează prin acel loc spre școală.
Tot pentru siguranța cetățeanului, am propus posibilitatea amplasării unor piloni în fața trecerii de pietoni de la <Laguna>, pentru a se evita parcarea lângă aceasta, lucru ce duce la obturarea vizibilității persoanelor care traversează.

Aștept orice propunere din partea voastră care să ducă la sporirea siguranței populației dar și la fluidizarea traficului.” – a postat Romel Bîrjoveanu pe pagina de Facebook

PUBLICITATE