Noi date despre incendiul la casa de copii din Dobreni.


Marţi, 05.01.2016, la ora 10:52, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la anexele unei case de copii din comuna Dobreni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și: Incendiu la Dobreni. Arde o casă în care trăiesc 21 de copii. Fotografii + video

La locul indicat s-au deplasat şase ofiţeri şi 25 subofiţeri cu cinci autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, primul echipaj ajuns constatând că ardeau casa de vacanţă, o magazie, un grajd şi fânarul, cu flăcări înalte deasupra construcţiilor şi eliberând mari cantităţi de fum, existând riscul extinderii imediate a incendiului către centrala termică, lipită de casa de vacanţă, la subsolul căreia este amplasat garajul, precum şi la depozitul de lemn de foc, aflat la mai puţin de trei metri de grajd. De asemenea, un perete din lemn al unui garaj amplasat în apropierea adăpostului de animale, şi o porţiune din acoperişul acestuia erau cuprinse de flăcări. Pompierii au protejat, în primă fază, camera centralei termice, depozitul de lemn şi au stins flăcările ce cuprindeau garajul vecin.
În acelaşi timp, pompierii voluntari, sprijiniţi de angajaţii obiectivului şi un pompier al ISU Bucureşti-Ilfov, aflat în trecere, au scos hainele aflate în spălătorie şi au acoperit maşina de spălat şi dulapurile metalice cu maşini electrice şi alte scule de uz gospodăresc, aflate în garaj. Misiunea pompierilor, îngreunată de faptul că alimentarea cu apă s-a realizat de la un hidrant din apropiere, dar care asigura o presiune mică, şi de la un iaz din zonă, s-a încheiat în jurul orei 17:00.
În urma incendiului, în care a fost afectată o suprafaţă de peste 200 mp., au ars casa de vacanţă, în care erau amenajate două camere, bunurile din interiorul acesteia, o magazie de haine, grajdul, fânarul, unde erau depozitate cinci tone de plante furajere, o căruţă şi cereale. S-au deteriorat obiecte sanitare, 35 de biciclete, două maşini de spălat, un aragaz, o sobă şi instalaţiile aferente imobilelor. Pagubele produse de incendiu la garajul vecin sunt o porţiune de acoperiş, care a ars pe o suprafaţă de aprovimativ 20 mp., un perete din lemn, ars pe o lungime de 12 metri, precum şi un motor electric, trei scule electrice de mână şi un acumulator auto, care au fost deteriorate. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric.

Cei 21 de copii de care se ocupă instituţia, aflaţi în clădirea Casei de Copii, au fost evacuaţi şi duşi la şcoala din comună.

PUBLICITATE